Πριν 20 χρόνια Άρης και Ορεστιάδα στην κατάμεστη Μίκρα για τον τίτλο, τώρα στο ίδιο γήπεδο ενώπιον μόλις 28 ανθρώπων για την Α2…

 

Η αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής ανάμεσα στον Άρη και τον ΑΟ Ορεστιάδας στη Μίκρα ολοκληρώθηκε με άνετη επικράτηση των γηπεδούχων με 3-0 σετ, αφού οι έφηβοι του ΑΟΟ μόνο στο τρίτο σετ μπόρεσαν να κοντράρουν κάπως τους κίτρινους.

Βέβαια, ήταν η λογική ότι ο μονόφθαλμος επικράτησε του… τυφλού, καθώς ούτε ο Άρης διανύει και την καλύτερη περίοδό του, όπως είχε φανεί μια Κυριακή πιο πριν ερχόμενος στην Αλεξανδρούπολη για το ματς με τη ΓΕΑ και ενώ επίκειται νέος ερχομός του στην Θράκη για να αντιμετωπίσει την ΑΕ Κομοτηνής.

Ωστόσο δεν παύει ο αγώνας Άρης – Ορεστιάδα ως ζευγάρι και μόνο να έχει βαριά ιστορία. Μπορεί τώρα να συναντήθηκαν στην 3η αγωνιστική της Α2 Κατηγορίας ενώπιον μόλις 28 θεατών (τόσοι ήταν μετρημένοι) και ουσιαστικά να έδωσαν έναν αγώνα παραμονής, ωστόσο 20 χρόνια πριν ήταν το ζευγάρι που συγκλόνιζε το ελληνικό βόλεϊ.

Άρης και Ορεστιάδα το 1997 ήταν το ζευγάρι του τελικού των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Α1  Κατηγορίας. Τότε που η ομάδα του Έβρου με ηγέτη τον τεράστιο Νίκο Σαμαρά έφτανε κοντά στην πηγή (ακόμα πιο κοντά θα έφτανε την επόμενη χρονιά βέβαια), αλλά δεν έπινε νερό.

Τότε που ο Άρης κατακτούσε το μοναδικό πρωτάθλημα της ιστορίας του στο άθλημα του βόλεϊ. Ακριβώς 20 χρόνια μετά, τίποτα μα τίποτα δεν θυμίζει εκείνες τις ένδοξες στιγμές, εκτός ίσως από κάποιες φωτογραφίες που κρατούν καλά φυλαγμένες όσοι έζησαν εκείνες τις στιγμές, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα μπορέσουν να τις ξαναζήσουν…