«Ζήτησαν κολυμβητήριο στο Διδυμότειχο ενώ… δεν έχουν νερό»! Το αίτημα Πατσουρίδη, η δυσφορία με Γκαρά και τα σχόλια στο διαδίκτυο

 

Την κατασκευή Κολυμβητηρίου στην πόλη του Διδυμοτείχου, ζήτησε από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης κατά την επίσκεψη του υφυπουργού στην πόλη την περασμένη Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε η κατασκευή κολυμβητηρίου (κλειστού ή ανοιχτού) σε χώρο 50 στρεμμάτων που έχει εξασφαλιστεί στην επέκταση του σχεδίου πόλεως και βρίσκεται βόρεια της περιφερειακής οδού. «Το Διδυμότειχο είναι η μοναδική πόλη του Έβρου που δεν διαθέτει Κολυμβητήριο, αν και έχει 1.500 μαθητές, σχολή αστυφυλάκων, ΤΕΙ Νοσηλευτικής και Μεραρχία» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Γιάννης Τοπαλούδης σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ του evros-news.

Στην συνάντηση με τον υφυπουργό μετείχαν εκτός του Πατσουρίδη οι αντιδήμαρχοι Τοπαλούδης, Κελεσίδης, Σλαβούδης αλλά και ο ολυμπιονίκης του ακοντισμού Κώστας Γκατσιούδης που κλήθηκε να παρευρεθεί, ενώ ο Βασιλειάδης συνοδευόταν από τους βουλευτές Νατάσσα Γκαρά και Δημήτρη Ρίζο, συνεργάτες του και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου. Ο υφυπουργός επισκέφθηκε το Δημοτικό Στάδιο Διδυμοτείχου όπου και ενημερώθηκε για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει και τα μέτρα βελτίωσης, προκειμένου να μπορεί να αγωνίζεται σε αυτό η Α.Ε. Διδυμοτείχου για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Ο κ. Πατσουρίδης παρουσία των αντιδημάρχων ζήτησε να ξεκαθαρίσει το… μπερδεμένο ιδιοκτησιακό καθεστώς, να περιέλθει το Στάδιο στο Δήμο ώστε να μπορεί να πραγματοποιεί χωρίς προβλήματα τις απαραίτητες εργασίες. Το ίδιο πρόβλημα ανέφερε ότι υπάρχει και με το Κλειστό Γυμναστήριο «Κώστας Γκατσιούδης», το οποίο πάντως λόγω χρόνου δεν επισκέφθηκε, αλλά επίσης θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Ο κ. Βασιλειάδης άκουσε με προσοχή τα συγκεκριμένα ζητήματα και δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξουν συγκεκριμένες απαντήσεις από τις υπηρεσίες της ΓΓΑ.

Σε σχέση με το αίτημα για κολυμβητήριο, ο κ. Βασιλειάδης τόνισε ότι υπάρχει οικονομική στενότητα και δεν μπορεί να υποσχεθεί τίποτα. «Το καταλαβαίνουμε αυτό και το συμμεριζόμαστε. Τουλάχιστον όμως να μπει στον προγραμματισμό της ΓΓΑ και να ξεκινήσουν οι μελέτες και οι άλλες απαραίτητες ενέργειες. Ο χώρος υπάρχει», απάντησαν με ένα στόμα Πατσουρίδης και Τοπαλούδης. Εκείνη την στιγμή όμως και ενώ ο Βασιλειάδης άκουγε το συγκεκριμένο αίτημα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του evros-news δημιούργησε ένταση, από την παρέμβαση της βουλευτού Νατάσας Γκαρά, η οποία προκάλεσε ερωτηματικά παίρνοντας αρνητική θέση στο θέμα, αφού είπε: «Που θα βρεθούν τα χρήματα; Δεν υπάρχουν. Θα έχει έξοδα συντήρησης και λειτουργίας το Κολυμβητήριο που επίσης είναι δύσκολο να εξασφαλιστούν».

Αυτό προκάλεσε την δυσφορία των παρισταμένων, αλλά και την άμεση αντίδραση του αντιδημάρχου Γιάννη Τοπαλούδη. «Εσείς ως βουλευτής του νομού θα πρέπει να είστε μαζί μας στις διεκδικήσεις προς τα υπουργεία και την κεντρική εξουσία και όχι απέναντι μας. Ας δημιουργηθεί το Κολυμβητήριο και τα έξοδα συντήρησης θα τα αναλάβει ο δήμος Διδυμοτείχου. Θα βρούμε λύση», της είπε σύμφωνα με το ρεπορτάζ του evros-news που προσθέτει ότι συμφώνησαν οι υπόλοιπου παριστάμενοι κουνώντας καταφατικά το κεφάλι τους.

Η αποκάλυψη ωστόσο ότι ζητήθηκε κολυμβητήριο στο Διδυμότειχο προκάλεσε αντιδράσεις και στο διαδίκτυο, με αρκετούς (όχι όμως απαραίτητα και δημότες Διδυμοτείχου) να επικρίνουν την δημοτική αρχή ότι ενώ δεν υπήρχε νερό στα αποδυτήρια του Δημοτικού Σταδίου Διδυμοτείχου, όπως κατήγγειλε ο Ορφέας Ξάνθης μετά το τελευταίο του παιχνίδι με την ΑΕΔ, ενώ συχνά δεν υπάρχει νερό σε όλη την πόλη, όπως συνέβη το περασμένο Σαββατοκύριακο, εκείνη έκανε ένα μεγάλο άλμα ζητώντας κολυμβητήριο που κατά την άποψη των «επικριτών» δεν θα έπρεπε να είναι η πρώτη προτεραιότητα του Δήμου Διδυμοτείχου. 

Από την πλευρά του Δήμου Διδυμοτείχου απαντούν βέβαια ότι σε μια συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού θα μπορούσαν να έχουν μόνο αιτήματα σχετικά με την δική του αρμοδιότητα και όχι ευρύτερα, όπως το πρόβλημα ύδρευσης που συχνά παρατηρείται στην πόλη. Επιμένουν ακόμα ότι τα ζητήματα για το Στάδιο και το Κλειστό Γυμναστήριο τέθηκαν πριν από αυτό του Κολυμβητηρίου. Ωστόσο γεγονός είναι επίσης ότι από πλευράς Δήμου Διδυμοτείχου δεν έχει υπάρξει καμία μέχρι στιγμής απάντηση στις καταγγελίες που έγιναν για κακή κατάσταση των πάγκων και των αποδυτηρίων του Δημοτικού Σταδίου Διδυμοτείχου, οι ευθύνες για την κατάσταση των οποίων ρίχνονται από όλες τις πλευρές στον Δήμο και στην Πολιτεία.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ EVROS-NEWS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ