Δύο απόφοιτοι της Νομικής Κομοτηνής μαζί με Κατσουράνη ομιλητές σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες για την διαφθορά στο ποδόσφαιρο

 

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου σε αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Κεντρικό θέμα ήταν η διαφθορά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και τίτλος της εκδήλωσης«Football leaks. Tackling corruption in European Sport», στην οποία ομιλητής θα ήταν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. 

Ο Στέλιος Κούλογλου, μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας GUE/NGL (Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά/Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών) προλόγισε την εκδήλωση η οποία χωρίστηκε σε δύο επί μέρους τομείς.

Ο πρώτος αφορά τρόπους αντιμετώπισης της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο (Combatting Corruption In Sport – What must be done), όπου σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ επρόκειτο να τοποθετηθεί ο Γιώργος Βασιλειάδης, καθώς και ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 και νυν πρόεδρος της Παναχαϊκής, Κώστας Κατσουράνης. Οι υπόλοιποι ομιλητές είναι οι Στέλιος Φαζάκης (δικηγόρος, σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Διαφθοράς) και Τζορτζ Πάτερσον και Παουλίνα Τόμτσικ  (αξιωματούχοι της Ε.Ε., τομέας αθλητισμού).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης όσο και ο δικηγόρος Στέλιος Φαζάκης είναοι απόφοιτοι της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Μάλιστα ο πρώτος κατά την επίσκεψή του την περασμένη εβδομάδα στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, είπε όταν βρέθηκε στην Κομοτηνή ότι «γύρισα σπίτι μου», καθώς έτσι θεωρεί την περιοχή μετά την πολυετή παραμονή του για σπουδές σε αυτήν.

Στη συνέχεια το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης είχε να κάνει με ζητήματα ντόπινγκ και «στημένων» αγώνων «Prevention of doping and match fixing» όπου επρόκειτο να μιλήσουν οι Χαράλαμπος Τσορμπατζούδης (Καθηγητής Τμήματος Επιστήμης και Φυσικής Αγωγής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), Βασίλης Μπαρμπούκης (Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Επιστήμης και Φυσικής Αγωγής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), Χάγιο Σέπελτ (Γερμανός δημοσιογράφος ειδικευμένος σε θέματα ντόπινγκ), Πιμ Βερσουρέν (Ερευνητής, ειδικός συνεργάτης του γαλλικού ινστιτούτου διεθνών και στρατηγικών υποθέσεων) και Ελισάβετ Αργυρώ Μανώλη (Λέκτωρ στην επικοινωνία και το αθλητικό marketing στο Πανεπιστήμιο του Loughborough).