Επιτυχίες για τον ΟΦΘΑ στο Διεθνές Διασυλλογικό Μίτινγκ «Φιλίππεια 2017» της Καβάλας

 

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Καβάλας η Διεθνής Διασυλλογική διοργάνωση Φιλίππεια 2017 (ηλικίες 9-12 ετών) με τη συμμετοχή 500 περίπου κολυμβητών και κολυμβητριών από Ελλάδα και Βουλγαρία.

Το επίπεδο των αγώνων για άλλη μια χρονιά ήταν πολύ υψηλό, με τη συμμετοχή μεγάλων παραδοσιακά κολυμβητικών δυνάμεων της Β. Ελλάδος.

Η ομάδα του ΟΦΘΑ αγωνιζόμενη με 59 κολυμβητές και κολυμβήτριες, εκ των οποίων πάρα πολλοί ηλικίας 9 ετών (στην παρθενική τους εμφάνιση στις προαγωνιστικές κατηγορίες), πραγματοποίησε τρομερή εμφάνιση για την πρώιμη αυτή περίοδο, συγκέντρωσε  17 χρυσά, 12 ασημένια 6 χάλκινα (σύνολο 35 μετάλλια) και κατέκτησε την κορυφή στην άτυπη κατάταξη των ομάδων, αγωνιζόμενη μάλιστα μόλις στις δύο από τις τρεις αγωνιστικές ενότητες.

Στα επιμέρους βραβεία των αγώνων, τα οποία τελικά ήταν μόλις τρία, τα 2 απονεμήθηκαν στον ΟΦΘΑ και συγκεκριμένα στους  Σοφία Παλακίδου και Γιώργο Πεχλιβανίδη που πραγματοποίησαν το 3 στα 3 σε χρυσά μετάλλια στα ατομικά τους αγωνίσματα και κατέκτησαν το κύπελλο της διοργάνωσης (το 3ο κατέκτησε ο κολυμβητής του ΟΘΑΚ Γιάννης Σκαρής).

Πραγματοποιήθηκαν τρία  ρεκόρ αγώνων από τους Γιώργο Πεχλιβανίδη στα 200μ. ελεύθερο  11 ετών, Ευάγγελο Ντούμα  στα 100μ. πρόσθιο 10 ετών και Αναστασία Τσομπάνη στα 100μ. πρόσθιο 10 ετών, ένα ρεκόρ ομάδας από τον Βαγγέλη Ντούμα στα 200 ελεύθερο 10 ετών,   55 ατομικά ρεκόρ, ενώ έξι αθλητές κέρδισαν το έπαθλο ατομικής βελτίωσης της ομάδας (Βουρδόγλου Βασίλης, Γιουβανάκης Λευτέρης, Καλαιτζίδη Μαρίνα, Σιδηροπούλου Σοφία, Τζιορίδης Δημήτρης, Παπαδοπούλου Κωνσταντίνα).

«Βρισκόμαστε μόλις στην αρχή της περιόδου… Όλα τα παραπάνω δείχνουν την πολύ σωστή και οργανωμένη δουλειά που πραγματοποιείται στα τμήματα της ομάδας μας εδώ και 13 χρόνια, συνδυάζοντας την σωστή διαπαιδαγώγηση, την άψογα κολυμβητική τεχνική κατάρτιση, τα αποτελέσματα και πάνω από όλα τη διάρκεια στο χρόνο», επισημαίνει σχετικό δελτίο Τύπου. Τέλος Προπονητικά την αποστολή την υποστήριξε ο Τάσος Καλλιτσάρης  και από το Δ.Σ. του ΟΦΘΑ την αποστολή συνόδευσαν ο Έφορος του Προαγωνιστικού τμήματος Κωνσταντίνος Αλεξάκης και ο Γενικός Γραμματέας  Χρυσοβαλάντης Σαΐρης