Γ’ Εθνική: Με “λυτρωτή” τον Πανουργιά το Νέο Σιδηροχώρι ισοφάρισε στο φινάλε τους Προσκυνητές του εκπληκτικού “Σοφο”

 

Συναρπαστικό παιχνίδι που θύμιζε άλλοτε ντέρμπι της ΕΠΣ Θράκης, Δόξα Προσκυνητών και Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 με τις δυο ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο και να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις.

Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι που είδαν 300 ατομα και διεύθυναν οι Σιμίδης, Τερζόπουλος από τον Εβρο ο Κεχαγιά από την Ξάνθη ήταν για τους φιλοξενούμενους όταν στο 14’σε σέντρα του Κόσιη που επέστρεψε στην αποστολή και στην εντεκάδα ο Μαυράκης έπιασε απευθείας σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από τη συμβολή των δοκών του Νικολίτσα που έκανε ντεμπούτο με την φανέλα των Προσκυνητών στο πρωταθλημα.

Αντιθετα στο 18΄στην πρώτη τους απειλητική φάση οι γηπεδούχοι με τον Σοφοκλή Ιωαννίδη ανοιξαν το σκορ με όμορφο σουτ από τα πλάγια έστειλε τη μπάλα στο της εστίας Σιδηροχωρίου και του Σίμου Συνοδινού που έκανε ντεμπούτο και αυτός με την φανέλα του Ν. Σιδηροχωρίου. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 26΄όταν από από σέντρα του Ανυφαντάκη ο Κόσιης έπιασε κεφαλιά άουτ, ενώ στο 41΄ οι γηπεδούχοι σόκαραν την ομάδα του Στοίνοβιτς όταν από σέντρα του δραστήριου Σιχλοιμίρη ο ταχύτατος Ιωαννίδης ήταν και πάλι εκέι και με πλασέ έκανε το 2-0. Ο Πανουργιάς που πέρασε στην θέση του Πλασταρά έχασε καλή ευκαιρία στο φινάλε του ημιχρόνου αλλά το σουτ πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν κάπως επαναπαυμένοι και το πλήρωσαν. Αρχικά στο 50΄ όταν ο γρήγορος Χατζήπαπα ξέφυγε από τους αμυντικούς, μπήκε στη μικρή περιοχή και με πλασέ από πλάγια μείωσε σε 2-1, ενώ στο 55΄ παραλίγο να είχαμε την ισοφάριση όταν από μπαλιά του Σαμαρά ο Μαυράκης έπιασε σουτ βολίδα αλλά η η μπάλα βρήκε στη πλάτη του Τρίχα και βγήκε κόρνερ. Μεγάλη ευκαιρία για τους Προσκυνητές να καθαρίσουν το παιχνιδι στο 77΄ όταν από την μπαλιά του Ιωαννίδη ο Βάσκος έπιασε σουτ, ο Συνοδινός έδιωξε ο τερματοφύλακας τη μπάλα και στην επαναφορά ο Γαβριήλ με νέο σουτ βρήκε το δοκάρι. Ο νόμος του ποδοσφαίρου εφαρμόστηκε και πάλι όταν στο 85΄ο Μαυράκης εκτέλεσε καλοχτυπημένο κόρνερ και ο Πανουργιάς που επανήλθε στην ομάδα με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2 που ήταν και το τελικό.

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ (Μπαχαρίδης): Νικολίτσας, Φαρμάκης, Μόσχος, Σιδηρόπουλος, Ζουμπιάδης, Τρίχας, Κρεμύδας (31΄ Γαβριήλ), Δραγανίδης, Σιχλιμοίρης (59΄ Βελή Χακάν), Βάσκος, Ιωαννίδης.

ΔΟΞΑ ΝΕΟΥ ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ (Στόϊνοβιτς): Συνοδινός, Χατζήπαπα, Πλαστάρας (36΄ Κούτρας), Μίλερ, Λεφής, Γάϊδας, Μαυράκης (62΄ Κούτρας), Ανυφαντάκης, Κοσίης, Μουρατίδης, Κρασώνης (36΄ Σαμαράς).