«Μεταθανάτια προσβολή για τον Νίκο Σαμαρά, απαιτείστε την αφαίρεση του ονόματος του από το Λιγκ Καπ»

 

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οι αντιδράσεις για το «πραξικόπημα», όπως χαρακτηρίστηκε από τον Ηρακλή Χαλκίδας, της πρόκρισης με απόφαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ του Φοίνικα Σύρου στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης.

Ο Ηρακλής Χαλκίδας που είναι και ο άμεσα ενδιαφερόμενος έκανε λόγο για πλήγμα στην αξιοπιστία του Ελληνικού βόλεϊ. «Δεν πρέπει να έχει συμβεί ξανά στα χρονικά αλλαγή της προκήρυξης μετά το τέλος της διοργάνωσης. Τέτοιες πρακτικές φέρνουν στο μυαλό τη λέξη πραξικόπημα. (…) Όπως όλοι γνωρίζουν ο Ηρακλής Χαλκίδας προκρίθηκε στο φάιναλ 4, αλλά η ΕΣΑΠ διόρισε το Φοίνικα Σύρου», αναφέρει ανακοίνωση της ομάδας της Εύβοιας.

Στο θέμα παρενέβη ο πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ Βασίλης Μηνούδης, που αφού ανέφερε πρώτα ότι θεωρεί σωστό να περνάει στην επόμενη φάση μιας διοργάνωσης αυτός που κάνει περισσότερες νίκες, αρκεί φυσικά αυτό να εχει προβλεφθεί, σχολίασε:

«1ον Αλλάξτε τουλαχιστον το όνομα του εσωτερικού “τουρνουά” αμεσα, γιατι υποβιβάζετε την έννοια του όρου “League Cup”,
2ον η μνήμη του Νίκου Σαμαρα δεν τιμάται σε ένα “εσωτερικό” τουρνουά…,
3ον δεν φαντάζομαι ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ να παραβρεθεί στην απονομή της τελικής φάσης…ενός απλού τουρνουά (δεν συνηθίζεται)?».

Κάτω όμως από την συγκεκριμένη ανάρτηση έκανε παρέμβαση ο Γιάννης Κυλίτσης και ανέφερε προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΑΠ, στην ίδια λογική για την οποία και το ThrakiSportS έχει ξεκάθαρα πλέον ταχθεί υπέρ της αφαίρεσης του ονόματος του Νίκου Σαμαρά από την διοργάνωση του Λιγκ Καπ:

«Βασιλη ,ο Νικολας αν ζουσε θα ηταν μελος σας. Τιμηστε τον εσεις, τα μελη του ΠΑΣΑΠ. Πάρτε θεση, μην αποδεχεστε αυτην την ονομασια δηθεν προς τιμη του. Απαιτειστε δυναμικα την αφαιρεση του ονοματος του ΝΙΚΟΥ. Μην συμμετεχετε σε αυτην την μεταθανατια προσβολη του».

Ήδη ο Γιάννης Κυλίτσης είχε εκφράσει δημόσια αυτήν την θέση του μέσω facebook αρκετές μέρες πριν, όταν είχαν ξεκινήσει και πάλι τα παρατράγουδα με αυτήν την διοργάνωση. Είχε γράψει ο Κυλίτσης:

«Αμεση τριμερη συσκεψη ΕΣΑΠ-ΕΟΠΕ-ΠΑΣΑΠ για να αποφασισουν απο κοινου την αλλαγη της ονομασιας του League-Cup.Ειναι η μεγαλυτερη προσβολη στην μνημη του Νικολα μας.Δεν τιματε κυριοι την μνημη του Νικου Σαμαρα. Δεν ειχατε αναβαλει την τοτε αγωνιστικη , οταν εφυγε απο κοντα μας, θα συνεχιζετε να προσβαλλετε την μνημη του επ,αοριστον;Ντροπη.Τιμηστε τον εστω τωρα αφαιρωντας το ονομα του,απο την γελοια αυτη διοργανωση»