Προσγείωσε απότομα ο υφυπουργός Αθλητισμού τους αυτοδιοιητικούς της Θράκης κρατώντας… χαμηλά τον πήχη

 

Μάλλον… χαμηλά κράτησε τον πήχη των προσδοκιών των αυτοδιοικητικών της Θράκης ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, κατά τις πρώτες ώρες της επίσκεψής του στον Έβρο και στην Ροδόπη.

Ο υφυπουργός έφτασε νωρίς το πρωί στην Αλεξανδρούπολη και είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς. Σε δηλώσεις του στην κοινή εκπομπή του Δικτύου της ΕΡΑ (Σερρών, Καβάλας, Κομοτηνής και Ορεστιάδας) που παρουσιάζει ο Βασίλης Αναστασιάδης, τόνισε ότι υπάρχουν χαμηλές υποδομές στη χώρα και ότι αυτό το αποδέχεται όπως και ότι είναι τεράστια τα προβλήματα και ο ίδιος δεν είναι ικανοποιημένος, ωστόσο πρόσθεσε ότι έγιναν μεγάλα βήματα σε λίγο καιρό.

Παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη και κακός σχεδιασμός, υποσχέθηκε όμως ότι σε λίγο καιρό που θα βγει η χώρα από τα μνημόνια θα γίνει καλύτερος σχεδιασμός και θα πραγματοποιηθούν περισσότερες παρεμβάσεις για τον πραγματικό αθλητισμό. Ακόμα και στην παρούσα φάση όμως υποσχέθηκε έργα χαμηλού προϋπολογισμού σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι στην Αλεξανδρούπολη έχει εντάξει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με έργα ύψους 360.000 ευρώ στα γήπεδα του Δήμου, ενώ υποσχέθηκε βελτιώσεις στο υπάρχον κλειστό γυμναστήριο δεδομένης και της δυναμικής που έχει το βόλεϊ.

Θ υφυπουργός βρέθηκε λίγο πριν το μεσημέρι στο Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής, το οποίο υποστήριξε στον ραδιοφωνικό αέρα ότι έχει μεγάλα προβλήματα και κυρίως το γηπεδικό, δίχως κερκίδες και με παλιό τάπητα, ενώ υποσχέθηκε ότι θα αλλάξει ο ελαστικός τάπητας στα γήπεδα του τένις, ένα πάγιο αίτημα των ανθρώπων της αντισφαίρισης στην Κομοτηνή. Ακολούθησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής στην Πανεπιστημιούπολη.

Ο υφυπουργός επισκέπτεται την περιοχή έναν χρόνο μετά τον διορισμό του στην θέση του πολιτικού προϊσταμένου του αθλητισμού στην χώρα και περίπου ένα μήνα μετά το άρθρο – παρέμβαση του ThrakiSportS για το γεγονός ότι δεν είχε κάνει επίσκεψη στην Θράκη στον ένα χρόνο της παρουσίας του στο υφυπουργείο Αθλητισμού, παρά το γεγονός ότι η περιοχή του είναι ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή καθώς η Κομοτηνή αποτελεί την πόλη των φοιτητικών του χρόνων. 

Πάντως, στις δημόσιες δηλώσεις του στο δημόσιο ραδιόφωνο απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στο μεγάλο θέμα, που είναι το νέο κλειστό γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης και τέθηκε μετ’ επιτάσεως από τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη στην πρωϊνή τους συνάντηση. Ο Δήμος προϋπολογίζει το έργο κοντά στο 7 εκατ. ευρώ με τον Γιώργο Βασιλειάδη να απαντά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του reportal, από όπου και οι φωτογραφίες, ότι «τα οικονομικά του υπουργείου «είναι στα κόκκινα» και η δαπάνη είναι δύσκολο να εγκριθεί».

Ο Βασιλειάδης ήταν ενημερωμένος για τα 3.8 εκ ευρώ που έχει πιστώσει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ για το συγκεκριμένο έργο – κάτι που επικαιροποίησε ως πληροφορία και στη συνάντηση που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς. Δεδομένου ωστόσο ότι το νέο κλειστό είναι επιβεβλημένη ανάγκη να κατασκευαστεί στην Αλεξανδρούπολη και ότι το κόστος «ανεβαίνει» λόγω του ότι επιχειρείται να κατασκευαστεί με προδιαγραφές φιλοξενίας διεθνών αγώνων, ο υφυπουργός επικοινώνησε με επιτελείς του υπουργείου Αθλητισμού, ζητώντας μία απάντηση στο αν η μελέτη μπορεί να προσαρμοστεί με κάποιο τρόπο, ώστε το έργο να γίνει, δεσμευόμενος για απάντηση έως αύριο το βράδυ.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ