Σε εξέλιξη συζητήσεις για την συγχώνευση το ερχόμενο καλοκαίρι του Άθλου και του ΑΟ Ορεστιάδας

 

Για πρώτη φορά φέτος τα ανδρικά τμήματα του ΑΟ Ορεστιάδας και του Άθλου Ορεστιάδας θα βρεθούν αντιμέτωπα για επίσημους αγώνες. Πριν λίγες μέρες για πρώτη φορά ο Άθλος και ο ΑΟΟ βρέθηκαν αντιμέτωποι και σε φιλικό!

Για δυο χρόνια, από την ημέρα που ιδρύθηκε ο Άθλος ουσιαστικά μέσα από τα σπλάχνα του ΑΟΟ, το μίσος που υπήρχε ανάμεσα στους δύο συλλόγους δεν άφηνε περιθώρια συνεργασιών, έστω και… φιλικών. Πλέον η ιδέα ότι η Ορεστιάδα δεν αντέχει δυο ομάδες βόλεϊ άρχει αρχίσει να ωριμάζει.

 

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, που είναι και μέλος στην 15μελή διοίκηση Πρωτοδικείου του ΑΟΟ, έχει εκφράσει ανοιχτά την άποψη αυτή. Μάλιστα, σε συνέντευξή του στον Maximum FM και την εκπομπή του Κοσμά Πανταζή, αποκάλυψε ότι οι συζητήσεις αυτές έχουν ήδη ξεκινήσει.

«Ήδη δειλά δειλά άρχισαν κάποιες συζητήσεις φέτος το καλοκαίρι. Το όνειρό μου, όχι μόνο σαν δήμαρχος αλλά σαν φίλαθλος του βόλεϊ και άνθρωπος του αθλητισμού, η προσδοκία μου και ελπίδα μου, αλλά νομίζω και η σωτηρία για την ανάπτυξη του βόλεϊ στην πόλη είναι η συνένωση σε μια ομάδα», είπε ο Β. Μαυρίδης.

«Δεν υπάρχουν διαφορές ιδιαίτερες. Σε μια μικρή κοινωνία μπορεί να υπάρχουν συγκρούσεις, αντιπάθειες και διαξιφισμοί. Αλλά όλα ξεπερνιούνται γιατί ξέρω ότι και στα δυο τα σωματεία υπάρχει πραγματική αγάπη για το βόλεϊ και αυτή είναι η βάση που μπορούν να ξεχαστούν όλα τα άλλα», πρόσθεσε ο δήμαρχος Ορεστιάδας.

Και κατέληξε: «Εγώ θα εργαστώ προς την κατεύθυνση της συνένωσης ώστε να μπορέσει να γίνει ένα ισχυρό σωματείο. Δεν έχει σημασία το ποιος θα είναι πρόεδρος, επιλογές για ονόματα έχουμε, αυτή η συνένωση μπορεί να πραγματοποιηθεί με ορίζοντα το καλοκαίρι. Νομίζω πιο ιδανική στιγμή δεν θα υπάρξει. Αν δεν το καταφέρουμε το καλοκαίρι του 2018, νομίζω θα χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε ξανά κάτι δυνατό».

Πριν λίγες μέρες στην ίδια λογική είχε κυμανθεί σχόλιο του ορεστιαδίτη αθλητικογράφου Δημήτρη Αρβανιτίδη, κάτω από ανάρτηση του Βασίλη Μαυρίδη με τις ευχές του στις ομάδες βόλεϊ της πόλης για την έναρξη της σεζόν, μετά και τις ήττες που γνώρισαν στην πρεμιέρα Άθλος και ΑΟΟ (σε αντίθεση με το γυναικείο τμήμα του ΑΟ Νέας Βύσσας). Στο σχόλιο αυτό είχε σπεύσει να απαντήσει ο δήμαρχος ουσιαστικά επικροτώντας την πρόταση για συνένωση και αναφέροντας ωστόσο ότι χρειάζεται «λίγη ωρίμανση ακόμα» και… «τους εγωισμούς στην άκρη».

Συνεπώς, όπως γίνεται αντιληπτό, ΑΟ και Άθλος Ορεστιάδας πιθανότατα στο τέλος της σεζόν να συγχωνευθούν σε ένα σωματείο ξανά. Έχοντας προφανώς ένα καθαρό ΑΦΜ, χωρίς χρέη από το παρελθόν και στο οποίο θα απορροφηθούν όλα τα υγιή στοιχεία και των δύο σωματείων…