Ρεκόρ συμμετοχών στο 3ο Διεθνές Μίτινγκ της Ορεστιάδας με 480 κολυμβητές από 28 συλλόγους, ανάμεσά τους Φενερμπαχτσέ και ΤΣΣΚΑ Σόφιας

 

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη για τρίτη συνεχή χρονιά στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ορεστιάδας  το 3o Meeting Κολύμβησης Προαγωνιστικών και Αγωνιστικών Κατηγοριών (9 – 18+ Ετών) που διοργάνωσε ο κολυμβητικός Όμιλος Νέας Ορεστιάδας Νηρέας σε συνεργασία με τον Δήμο Ορεστιάδας  και την Περιφερειακή Επιτροπή κολύμβησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συμμετείχαν συνολικά 28 ομάδες από τρεις χώρες (16 από την Ελλάδα, 7 από την Τουρκία και 5 από τη Βουλγαρία) ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων αθλητών ξεπέρασε κατά 60 τους περσινούς φθάνοντας τους 480 αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών.

Η μεγάλη αυτή αθλητική εκδήλωση κατάφερε να φέρει αρκετό αθλητικό τουρισμό στην πόλη της Ορεστιάδας με τους αθλητές και τους συνοδούς τους να κάνουν αισθητή την παρουσία τους τόσο στην πισίνα όσο και στους δρόμους της πόλης.

Οι ομάδες που πήραν μέρος ήταν από Ελλάδα φυσικά ο οικοδεσπότης Νηρέας Ορεστιάδας και ο Πρωτέας, ο ΟΦΘΑ, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο ΝΟΑ, ο ΚΟΞ, ο ΟΘΑΚ, ο ΝΟΚ, ο ΚΟΔ από την Περιφέρειά μας, ο Πανσερραϊκός, ο Άρης Θεσσαλονίκης, ο ΓΣ Πετρούπολης, η Α.Ε Χαϊδαρίου, ο Εθνικός Παλαιού Φαλήρου, ο Γλαύκος, και η Νάουσα. Από την Τουρκία παραβρέθηκαν επτά ομάδες, ανάμεσά τους και η φημισμένη Φενερμπαχτσέ και από την Βουλγαρία πέντε, ανάμεσά τους και η ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Από την πλευρά του οικοδεσπότη Νηρέα Ορεστιάδας συμμετείχαν  42 προαγωνιστικά δελφίνια του συλλόγου, που κατέκτησαν συνολικά 35 μετάλλια (9 χρυσά, 11 ασημένια και 14 χάλκινα και 1 ομαδικό στα 4×50 μεικτή ομαδική ΑΓ-Κ 9-10 Ετών). Αξίζει να σημειωθεί ότι για τα νέα 15 παιδιά (9-10 ετών) της προαγωνιστικής ομάδας ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, αφού συμμετείχαν στον πρώτο επίσημο αγώνα τους, αλλά παρά την έλλειψη εμπειρίας, οι μικροί ”πρωτάρηδες” της ομάδας αγωνίστηκαν δυνατά στο κολυμβητήριο “τους” , διασκέδασαν με τη συμμετοχή τους και άφησαν θετικές εντυπώσεις.