ΕΠΣ Θράκης: Αναβάλλεται η αγωνιστική του Σαββάτου λόγω εθνικής επετείου μετά από πίεση της ΠΑΕ Ποντίων και άλλων σωματείων

 

Στην αναβολή των αγώνων της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Θράκης προχώρησε η διοίκηση της Ένωσης, αποδεχόμενη αίτημα της πλειοψηφίας των ομάδων, όπως υποστηρίζει σχετική ανακοίνωση.

Είχε προηγηθεί την Τετάρτη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ποντίων που κατηγορούσε την διοίκηση της ΕΠΣ Θράκης για το γεγονός ότι είχαν οριστεί κανονικά αγώνες πρωταθλήματος ανήμερα της επετείου του “Όχι”, κάτι που εξ αρχής είχε προβλεφθεί να μην συμβεί στους γειτονικούς νομούς Ξάνθης και Έβρου όπου τα πρωταθλήματα διακόπτονται.

Μετά την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ποντίων είχε υπάρξει ένα κύμα διαμαρτυριών και από άλλα σωματεία που δεν ήθελαν να αγωνιστούν την 28η Οκτωβρίου και τελικά η διοίκηση της ΕΠΣ Θράκης ανακοίνωσε το απόγευμα την αναβολή των αγώνων της Α’ Κατηγορίας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Κατόπιν αιτήματος της πλειοψηφίας των σωματείων της Α Ερασιτεχνικής κατηγορίας λόγω απουσίας σημαντικών ποδοσφαιριστών τους, το ΔΣ συμβούλιο της Ένωσης αποφάσισε την αναβολή της 5ης αγνωστικής 28-10-2017 ΣΑΒΒΑΤΟ».

Λίγο αργότερα διευκρινίστηκαν τα εξής:

«Οι αγώνες της Β Ερασιτεχνικής κατηγορίας θα διεξαχθούν κανονικά την ΚΥΡΙΑΚΗ 29-10-2017 σύμφωναμε το πρόγραμμα στις 15:00».

Αυτό σημαίνει ότι πρακτικά, αναβάλλεται η Α’ ΕΠΣ Θράκης, όχι όμως και η Β’ ΕΠΣ Θράκης και άρα ελλοχεύει ο κίνδυνος τρίτου μηδενισμού και αποβολής της ΠΑΕ Ποντίων από το πρωτάθλημα εφόσον κατέβει να αγωνιστεί με την «απαγορευμένη» φανέλα για την ποντιακή γενοκτονία, εφόσον φυσικά μέχρι τότε δεν έχει υπάρξει δικαίωσή της από την Επιτροπή Εφέσεων του ΕΠΟ όπου εδώ και τρεις ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση αλλά κάτι τέτοιο ακόμα δεν έχει γίνει…