ΕΠΣ Ξάνθης: Έσωσε την παρτίδα με τον Κύρνο στο «παρά πέντε» και πάτησε κορυφή η Ασπίδα Ξάνθης

 

Η Ασπίδα Ξάνθης στο ματς με τον Νέστο Κύρνου το απόγευμα της Κυριακής ρίσκαρε, «έπαιξε με τη φωτιά», όμως έστω και στο «παρά πέντε», δικαιώθηκε και πήρε μια νίκη η οποία την έφερε μόνη της στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Χρήστου Σαμαρά ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερο διάρκεια του αγώνα, αφ’οτου στα πρώτα λεπτά έψαξε και βρήκε τα πατήματά της, όμως παρά το γεγονός πως έκανε φάσεις δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να σκοράρει πιο νωρίς και να χαλαρώσει έχοντας το προβάδισμα.

Ο Γιάννης Χριστοφορίδης ήταν και πάλι ο παίκτης που έδωσε με δικό του τέρμα το πολύτιμο, αν και νωρίς ακόμα, τρίποντο της νίκης στην ομάδα του, αφού ήταν και πάλι ο χρυσός σκόρερ της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα στις καθυστερήσεις του αγώνα στον Κύρνο, η Ασπίδα κέρδισε ένα κόρνερ, ίσως και στην τελευταία φάση του αγώνα.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο νεαρός Βασίλης Ζώτος, και μετά την ωραία σέντρα του ο Γιάννης Χριστοφορίδης που βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας του Νέστου, πήρε μια κεφαλιά και νίκησε τον Ικρέμογλου για να γράψει το σκορ της νίκης.

Βέβαια, όπως αναφέρει η Ξάνθη-Sport, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως η Ασπίδα μπορεί να πέτυχε το γκολ στο… παρά πέντε, όμως είχε δείξει τις διαθέσεις τις από νωρίς και καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα. Μάλιστα έφτασε πολύ κοντά στο γκολ και αρκετά νωρίτερα, όταν σε δύο περιπτώσεις ο Γιάννης Χριστοφορίδης αρχικά με κεφαλιά και μετέπειτα με σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Έτσι αν και τα «χρειάστηκαν», οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη που σε συνδυασμό με την αλληλοεξουδετέρωση Απόλλωνα Ξάνθης και Άρη Πετεινού στο μεταξύ τους ματς, έμειναν μόνοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

ΝΕΣΤΟΣ ΚΥΡΝΟΥ (Τάσος Κελίδης): Ικρεμ Ογλού, Ορτσούν, Τριανταφυλλάκης, Κελλίδης Ν. (17′ Κελλίδης Δ.), Φερίτ Ογλού (85′ Σερήφ Ογλού), Μουζαφέρ Ογλού, Σαλή Ογλού (77′ Φεράτ Ογλού), Αλή Ογλού, Μορτεζά Ογλού, Χαλήτ Ογλού, Μουμίν Ογλού.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Χρήστος Σαμαράς): Χατζηγεωργίου, Νταμπανλής, Τζαρτάκης, Σαρηγιαννίδης, Νικολούδης (61′ Χαραλαμπίδης), Στεπανιάν, Κυριαζίδης, Γελαδάρης (76′ Ζώτος), Χριστοφορίδης, Χατζηπαρασκευάς, Κατσής (69′ Πανταζίδης).

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ