Απίστευτο fair play από την ΑΕ Κομοτηνής στο μεγάλο ντέρμπι της πόλης μετά την αδικαιολόγητη αποχώρηση του γιατρού του αγώνα

 

Πριν προλάβει να συμπληρωθεί ένα 24ωρο από το πρωτοφανές fair play που είχαμε σε αγώνα του τοπικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της ΕΠΣ Θράκης (θυμηθείτε με ένα κλικ ΕΔΩ), ένα αντίστοιχο περιστατικό που προάγει το ευ αγωνίζεσθαι και την ευγενή άμιλλα είχαμε και στο μεγάλο ντέρμπι της Κομοτηνής στο μπάσκετ, για την Γ’ Εθνική.

Ως γνωστόν, ο γηπεδούχος ΓΑΣ Κομοτηνή νίκησε την ΑΕ Κομοτηνής με 73-62, ωστόσο όπως σημειώθηκε τόσο στο αναλυτικό ρεπορτάζ του αγώνα όσο και στην απευθείας μετάδοσή του από το ThrakiSportS, περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος υπήρξε δεκαπεντάλεπτη διακοπή εξαιτίας τραυματισμού του Μαγουλά της ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα, περίπου 3 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και ενώ η ΑΕΚ είχε κάνει υπερπροσπάθεια να γυρίσει το ματς εχοντας το μομέντουμ και μειώνοντας την διαφορά στους 7  πόντους, ο Μαγούλας βρέθηκε στο παρκέ και τότε διαπιστώθηκε ότι ο γιατρός του αγώνα, που είχε δηλωθεί από τους γηπεδούχους, απουσίαζε!!!

Το παιχνίδι στο σημείο εκείνο διεκόπη και ξανάρχισε μετά από περίπου 15 λεπτά, όταν ήρθε επιτέλους στο γήπεδο γιατρός, που όμως δεν ήταν όμως εκείνος που είχε δηλωθεί από τον ΓΑΣ Κομοτηνή, αλλά ένας άλλος, εκείνος που συνήθως ορίζεται από την ΑΕ Κομοτηνής στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας.

Οι διαιτητές όπως και ο γυμνασίαρχος της αναμέτρησης τόνισαν πως οι φιλεξονούμενοι της ΑΕΚ είχαν δικαίωμα ένστασης, καθώς όπως είναι γνωστό οι αγώνες οφείλουν να διεξάγονται παρουσία γιατρού με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας και αποδείχθηκε ότι γιατρός αν και είχε δηλωθεί στην αρχή, δεν υπήρχε στην συνέχεια!!!

Παρόλα αυτά και παρά τον τραυματισμό του παίκτη τους απουσία γιατρού (τελικά δεν έχει κάτι το ανησυχητικό), οι άνθρωποι της ΑΕ Κομοτηνής τόνισαν οτι προτιμούν να χάσουν το ματς στο παρκέ παρά να το κερδίσουν στα χαρτιά, αν και είχαν δικαίωμα να το κάνουν.

Ο αγώνας ξεκίνησε μετά την 15λεπτη διακοπή και έληξε με νίκη του ΓΑΣ (χαρακτηριστικό στιγμιότυπο του αγώνα από την εφημερίδα “Χρόνος”).

Η αποκάλυψη του πρωτοφανούς περιστατικού αλλά και της αξιέπαινης κίνησης fair play έγινε γνωστή στο τέλος της αναμέτρησης, που καθήλωσε τον μπασκετικό κόσμο της Κομοτηνής αφού για ακόμα μια φορά γέμισε ασφυκτικά το κλειστό Κομοτηνής για το μεγάλο ντέρμπι της πόλης.

Οι άνθρωποι του ΓΑΣ εκτέθηκαν από τον γιατρό που δήλωσαν και την… κοπάνησε πριν το τέλος του αγώνα, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα παικτών αλλά και την αγωνιστική προσπάθεια της ομάδας. Γλίτωσαν ωστόσο την ήττα και τον μηδενισμό χάρη στους ανθρώπους της ΑΕ Κομοτηνής.

Το περιστατικό, που δεν έγινε αντιληπτό από τον απλό κόσμο, επιβεβαίωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής της ΑΕ Κομοτηνής Βασίλης Στοάκης που σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ μετα το τέλος του αγώνα είπε, μιλώντας εκ μέρους όλης της ομάδας, ότι «δεν υπήρχε καμία πρόθεση από τον σύλλογό του να διεκδικήσει να πάρει στα χαρτιά αγώνα που είχε χαθεί καθαρά εντός του αγωνιστικού χώρου».