Αντιδήμαρχος ο γιατρός που δηλώθηκε στο «ντέρμπι της Κομοτηνής» αλλά απουσίαζε στα τελευταία λεπτά του αγώνα από το Κλειστό

 

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων και Αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής Νίκος Σωτηρακόπουλος ήταν ο γιατρός αγώνα που δηλώθηκε στην έναρξη της αναμέτρησης ανάμεσα στον ΓΑΣ και την ΑΕ Κομοτηνής για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, αλλά απουσίαζε στα τελευταία λεπτά του αγώνα με αποτέλεσμα την δεκαπεντάλεπτη διακοπή του.

Όπως ανέφερε στο πρωινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του το ThrakiSportS, ο αγώνας ξεκίνησε μετά από αρκετά σημαντική καθυστέρηση και ολοκληρώθηκε κανονικά, αφού όμως πρώτα πήγε στο γήπεδο άλλος γιατρός που συνήθως δίνει το παρών στα εντός έδρας ματς της ΑΕ Κομοτηνής και συγκεκριμένα ο Ευδόκιμος Καραγιώργης. Εξαιτίας της απουσίας γιατρού υπήρξε ενδεχόμενο να κατατεθεί ένσταση από την ΑΕ Κομοτηνής, ωστόσο οι ιθύνοντες της ομάδας αποφάσισαν να μην διεκδικήσουν στα χαρτιά μια νίκη που δεν κατάφεραν να πετύχουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά το πρωινό δημοσίευμα του ThrakiSportS, που πήρε μεγάλη έκταση και εκτός Θράκης σε μπασκετικά μέσα ενημέρωσης, αρμόδιος παράγοντας από τον ΓΑΣ Κομοτηνή έσπευσε να διευκρινίσει ότι είναι πολύ βαριά η έκφραση «την κοπάνησε από το γήπεδο ο γιατρός του αγώνα», που αναφέρεται στο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, διευκρινίζοντας ότι ο γιατρός δέχθηκε εσπευσμένη κλήση από ασθενή του για να μεταβεί στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής και ήταν υποχρέωσή του, βάσει του όρκου του Ιπποκράτη που είχε δώσει, να πάει για να τον σώσει, οπότε η αποχώρησή του δεν ήταν αδικαιολόγητη.  Ο ίδιος παράγοντας προσθέτει ότι ο γιατρός  έφυγε από το γήπεδο περίπου στο 35ο λεπτό του αγώνα, δηλαδή μόλις ενάμισι λεπτό πριν συμβεί το περιστατικό με τον τραυματισμό του παίκτη της ΑΕ Κομοτηνής, ο οποίος σε κάθε περίπτωση δεν αποδείχθηκε σοβαρός.

Από τον ΓΑΣ Κομοτηνή αναγνωρίζουν το γεγονός ότι οι άνθρωποι της ΑΕ Κομοτηνής δεν προχώρησαν σε κατάθεση ένστασης όπως φέρεται να τους προέτρεπε ο κομισάριος του αγώνα, ωστόσο εκτιμούν ότι και να συνέβαινε κάτι τέτοιο, απλά θα δηλητηριάζονταν οι ήδη πληγωμένες από πέρυσι σχέσεις των δύο ομάδων, οι οποίες το καλοκαίρι του 2016 έφτασαν ένα βήμα πριν την συγχώνευση. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του ΓΑΣ, δεν θα ανατρέπονταν στα χαρτιά η νίκη της ομάδας τους στο παρκέ, καθώς όπως υποστηρίζουν, ο κανονισμός προβλέπει τιμωρία για την γηπεδούχο ομάδα εάν δεν υπάρχει γιατρός στην αρχή του αγώνα και όχι αν έχει παραστεί κανονικά και έχει απλά φύγει ελάχιστα πριν την λήξη του για λόγους ανωτέρας βίας, για τους οποίους δεν μπορεί να φέρει ευθύνη η γηπεδούχος ομάδα.

Όπως προαναφέρθηκε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η «πέτρα του σκανδάλου» είναι ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής Νίκος Σωτηρακόπουλος που όπως προαναφέρθηκε, σύμφωνα τουλάχιστον με τους ανθρώπους του ΓΑΣ, δέχθηκε εσπευσμένο επείγον τηλεφώνημα από ασθενή του και αναγκάστηκε να φύγει πέντε λεπτά πριν την λήξη της αναμέτρησης για να πάει άμεσα στο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Στην φωτογραφία από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Χρόνος» βλέπετε τον κ. Σωτηρακόπουλο από τον συγκεκριμένο αγώνα, να βρίσκεται εντός του αγωνιστικού χώρου και να κάθεται δίπλα από την γραμματεία, γεγονός που αποδεικνύει την παρουσία του, τουλάχιστον στην έναρξη της αναμέτρησης.