Ανείπωτη θλίψη για τον χαμό του Κώστα Πεξαρά σε τροχαίο στην παλιά εθνική οδό Ξάνθης – Καβάλας

 

Φτωχότερη είναι από το μεσημέρι της Παρασκευής (20/10) η οικογένεια της ελληνικής γυμναστικής, η οποία θρηνεί τον πρόωρο χαμό του Κώστα Πεξαρά (στο δεξιό άκρο της φωτογραφίας), ενός από τα πλέον δραστήρια στελέχη του αθλήματος στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και θράκης.

Ο Κώστας Πεξαράς προσέφερε τις υπηρεσίες του ως προπονητής τραμπολίνο στον Γ.Ο. Καβάλας ενώ ήταν καθηγητής φυσικής αγωγής σε σχολείο της Χρυσούπολης.

Έχασε τη ζωή του σε ηλικία 54 ετών σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας-Ξάνθης, καθώς η μηχανή που οδηγούσε συγκρούστηκε με φορτηγό αυτοκίνητο, με συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκλιπών επέστρεφε από το Λύκειο της Χρυσούπολης, όπου εργαζόταν, στην πόλη της Καβάλας όταν συνέβη το μοιραίο.

Στο άκουσμα της τραγικής είδησης, το Δ.Σ. της Ελληνικής Γυμναστικής Ομονσπονδίας έλαβε -με την συναίνεση των σωματείων- την απόφαση να αναβληθεί το Κύπελλο Τραμπολίνο, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Κυριακή (22/10) στο Λαύριο, ημέρα που έγινε στον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου στην Καβάλα η κηδεία του.

Με ανακοίνωσή του, το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. «εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, ο οποίος με το έργο του πρόσφερε πολλά στην ανάπτυξη της ελληνικής γυμναστικής και ειδικότερα του τραμπολίνο και ασφαλώς είχε να δώσει πολύ περισσότερα…».