Super League: Κακή εμφάνιση στη Ριζούπολη και νέα εκτός έδρας ήττα για την Ξάνθη

 

Πρώτη φετινή νίκη για τον Απόλλωνα, 2-0 επί της Ξάνθης, με την «ελαφρά ταξιαρχία» να καταφέρνει στη διάρκεια ενός ματς να πετύχει όσα γκολ είχε σημειώσει στα προηγούμενα επτά παιχνίδια και να πάρει τους τρεις βαθμούς, όσους είχε ως τώρα. Η ομάδα του Βούλιτς ήταν πιο αποτελεσματική και βρίσκοντας δίχτυα στην αρχή και το τέλος της αναμέτρησης, δεν άφησε πολλά περιθώρια στους φιλοξενούμενους.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για την Ξάνθη, στο 4′, όταν ο Μπρίτο μπήκε από δεξιά στην περιοχή και γύρισε την μπάλα για τον Γέντρισεκ, ο οποίος έκανε την προβολή, αλλά όχι όπως θα ήθελε και αστόχησε. Ο Απόλλωνας αντίθετα, ήταν για κάποιο χρονικό διάστημα απόλυτα εύστοχος, αφού κατάφερε να σκοράρει με την πρώτη του φάση.

Αυτή ξεκίνησε από στημένη μπάλα, με τον Κονέ στο 11′ να εκτελεί το κόρνερ και τον Καστιγέχος να παίρνει ανενόχλητος την κεφαλιά και να ανοίγει το σκορ, με το «παρθενικό» του γκολ στα ελληνικά γήπεδα. Στο 19′ μάλιστα, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και σε ένα δεύτερο τέρμα, αλλά ο Ζίφκοβιτς απέκρουσε με το πόδι του έξυπνο διαγώνιο σουτ του Αλμπάνη στη δεξιά του γωνία.

Το γρήγορο γκολ του Απόλλωνα ανάγκασε την Ξάνθη να ανεβάσει σταδιακά την απόδοσή της και να ψάξει την ισοφάριση. Αν και παίκτες-«κλειδιά» των φιλοξενούμενων δεν ήταν και στην καλύτερή τους μέρα, δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για κάτι καλό μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Ο Τσόβιτς απέκρουσε το διαγώνιο σουτ του Μπρίτο από την περιοχή στο 22′, ενώ στο 31′ μπλόκαρε την μπάλα μετά την κεφαλιά του Λουσέρο, αλλά από πολύ καλή θέση, αλλά αδύναμη.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα απέκρουσε και το σουτ του Μπαξεβανίδη από πλάγια θέση για να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του μετά το πρώτο μισό της αναμέτρησης. Η «ελαφρά ταξιαρχία» που είχε άλλες δύο καλές στιγμές στο 31′ με τον Καστιγέχος και στο 43′ με τον Αλμπάνη, τις προσπάθειες των οποίων απέκρουσε ο Ζίφκοβιτς, είχε κατορθώσει να βάλει τις βάσεις για την πρώτη της νίκη στη σεζόν.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλωνας άντεξε στην πίεση που του άσκησαν κατά διαστήματα οι ακρίτες και λίγο πριν το φινάλε «κλείδωσε» το «τρίποντο». Θα μπορούσε να το κάνει στο 48′, όταν ο Ζίφκοβιτς απέκρουσε δύσκολα το πλασέ του Μαάτσι ή στο 69′, όταν ο γκολκίπερ της Ξάνθης σταμάτησε την προσπάθεια του Αλμπάνη.

Ο τελευταίος, ωστόσο, ήταν αυτός που φρόντισε να διώξει το άγχος από τη Ριζούπολη στο 84′, αφού μετά από τραγικό λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων έκλεψε την μπάλα πέρασε τον Ζίφκοβιτς και δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0 με το πρώτο του γκολ στη Σούπερ Λιγκ.

Απόλλων (Βούλιτς, 4-2-3-1): Τσόβιτς – Κοντοές, Κύργιας, Μπιτζιμίν, Κούρος – Παπάζογλου, Κονέ – Αλμπάνης, Μενδρινός (74′ Χουάρες), Μαάτσι (89′ Ελμπάζ) – Καστιγέχος (85′ Ανιέτε)

Ξάνθη (Ράσταβατς, 4-2-3-1): Ζίφκοβιτς – Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Χατζητερζόγλου, Κασάδο – Μεχία, Ντε Λούκας – Μπρίτο, Λουσέρο (79′ Σιλά), Κίκε (62′ Ρότσε) – Γέντρισεκ (63′ Κάστρο)