Συνεχίζονται οι προετοιμασίες του Πήγασου για τον 4ο Ποδηλατικό Αγώνα Βουνού Ξάνθης

 

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Ξάνθης «Ο Πήγασος», για τη διοργάνωση του 4ου ποδηλατικού αγώνα βουνού (ενταγμένο στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο.Π.) για αθλητές με δελτίο (κατηγορίες Ανδρών ELITE, Γυναικών, Εφήβων, Παίδων, Παμπαίδων, Μίνι Μεγάλα και Μίνι Μικρά) και OPEN που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017.

Την παραπάνω ημέρα θα πραγματοποιηθεί αγώνας  ΜΤΒ με ώρα εκκίνησης 11:00 π.μ. για τις κατηγορίες με δελτία και 11:05 για τις open κατηγορίες. Η εκκίνηση των μικρών κατηγοριών (παμπαίδων, μίνι μεγάλα και μίνι μικρά) θα γίνει μετά την εκκίνηση των προηγούμενων κατηγοριών σε ξεχωριστή διαδρομή.

Ο αγώνας θα έχει τη μορφή circuit. Για τις μεγάλες κατηγορίες το μήκος στροφής είναι 5.2Km και αποτελείται από μονοπάτια (περίπου το 70% της διαδρομής) και δασικούς δρόμους. Για τις μικρές κατηγορίες το μήκος στροφής είναι περίπου 1Km.

Μετά τον τερματισμό του 1ου αθλητή, όλοι οι αθλητές τερματίζουν, ανεξάρτητα από τον αριθμό των στροφών που έχουν εκτελέσει. Η αφετηρία και ο τερματισμός του αγώνα βρίσκεται στην περιοχή Λιβάδι (MTB Bike Park), πάνω από την Ιερά Μονή Παναγίας Καλαμούς, στη Ξάνθη.

Μετά το τέλος της κάθε κούρσας θα πραγματοποιηθούν οι σχετικές απονομές με μετάλλια στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας και απονομή διπλωμάτων στους πρώτους έξι.

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του συλλόγου «Πήγασος» Μιχάλης  Σπανίδης Μιχάλης μίλησε στην εφημερίδα «Εμπρός» σχετικά με τον αγώνα της Κυριακής τονίζοντας: «Πιστεύουμε ότι όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις έτσι και φέτος θα καταφέρουμε να παρουσιάσουμε έναν καλό αγώνα, με πρώτο γνώμονα την ασφάλεια των ποδηλατιστών και από εκεί και πέρα να υπάρχει ένα υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού, κάτι που θεωρείται δεδομένο μιας και αφορά επίσημο αγώνα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και οι συμμετέχοντες θα είναι πολύ δυνατοί και έμπειροι αθλητές».

Σχετικά με τις προετοιμασίες ο κ. Σπανίδης συμπλήρωσε: «Βρισκόμαστε σε πολύ καλό στάδιο από οργανωτικής πλευράς, και σχεδόν καθημερινά μέλη μας με τη βοήθεια εθελοντών αλλά και των ποδηλατιστών MTB που χρησιμοποιούν συχνότερα και γνωρίζουν καλά τις διαδρομές ανεβαίνουν στο «Λιβάδι» και καθαρίζουν, οριοθετούν και σηματοδοτούν τα περάσματα. Για όσους επιθυμούν, θα υπάρχουν ειδικοί χώροι στον τερματισμό αλλά και σε άλλα σημεία ώστε να παρακολουθήσουν από κοντά τις προσπάθειες των συμμετεχόντων που αναμένεται να αγγίξουν τους 100».

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του συλλόγου «Πήγασος» στο www.pegasus-xanthi.gr.

Κατηγορίες για αθλητές με δελτία:

Elite Ανδρών 19+ (5 στροφές)

Εφήβων (4 στροφές)

Γυναικών (3 στροφές)

Παίδων (3 στροφές)

Παμπαίδων (6 στροφές)

Μίνι Μεγάλα (4 στροφές)

Μίνι Μικρά (2 στροφές)

Κατηγορίες OPEN:

Π: Παίδων (3 στροφές)

Ε: Εφήβων, μέχρι 18 ετών (4 στροφές)

Α1: Ανδρών, 19 – 29 ετών (5 στροφές)

Α2: Ανδρών, 30 – 39 ετών (5 στροφές)

Β1: Βετεράνων, 40 – 49 ετών (5 στροφές)

Β2: Βετεράνων 50+ (5 στροφές)

Γ: Γυναικών (3 στροφές)