150 παιδιά πλημμύρισαν την Πλατεία Ειρήνης για το 6ο υπαίθριο τουρνουά 3on3 του ΓΑΣ Κομοτηνή

 

Την ευκαιρία να παίξουν το άθλημα που αγαπούν στην “καρδιά” της Κομοτηνής, είχαν περίπου 150 μικροί καλαθοσφαιριστές. Πιο συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου μέχρι και τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, διεξήχθη το έκτο υπαίθριο τουρνουά μπάσκετ του “ΓΑΣ Κομοτηνή” στην πλατεία Ειρήνης.

Εκεί, με την υποστήριξη του δήμου Κομοτηνής, είχαν στηθεί μπασκέτες και σχηματισθεί γραμμές γηπέδου, ώστε να φιλοξενηθούν αγώνες τριών εναντίον τριών.

Στο σημείο η εφημερίδα ¨Χρόνος¨ συνάντησε την Δήμητρα Δόλωμα, η οποία πληροφορεί περισσότερα για την εκδήλωση. “Για έκτη συνεχόμενη χρονιά κάνουμε το τουρνουά 3on3, όπου παίρνουν μέρος τα παιδιά των ακαδημιών μας. Μπορεί να καθυστερήσαμε λίγο χρονικά να κάνουμε το τουρνουά, όμως ευτυχώς μας βοήθησε ο καιρός και η διοργάνωση είναι ωραία”, σημειώνει η προπονήτρια, η οποία επιτηρούσε τους συμμετέχοντες, μαζί με τον Νεοκλή Λεμονίδη, καθώς και με τους προπονητές των ακαδημιών του συλλόγου.

Αναφορικά με το πως αισθάνονται οι μικροί αθλητές από αυτές τις δραστηριότητες προσθέτει ότι “τα παιδιά χαίρονται πολύ με αυτή τη δραστηριότητα, τα ενδιαφέρει παράλληλα και η νίκη και το παιχνίδι, κυρίως όμως τους ενδιαφέρει η συμμετοχή. Στον χώρο βρίσκονται παιδιά γεννημένα το 2005 και μικρότερα, δηλαδή έχουμε παιδιά γεννημένα μέχρι και το …2011. Συνολικά συμμετέχουν 150 αγόρια και κάποια κορίτσια”. 

Το θετικό στοιχείο, σύμφωνα με την προπονήτρια, εκτός του ότι οι μικροί μαθητές διασκεδάζουν, είναι πως τα μέλη του συλλόγου έχουν αυξηθεί. “Παρατηρούμε ότι οι αθλητές των υποδομών μας αυξάνονται.  Κι όσο μεγαλύτερη είναι η βάση του συλλόγου, τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα. Ειδικά από τις ηλικίες 2007 και σε μικρότερες έχουμε πάρα πολλά παιδιά, με τα οποία δουλεύουμε πολύ προσεκτικά σύμφωνα με τις ηλικίες τους”, καταλήγει η Δήμητρα Δόλωμα στις δηλώσεις της στην εφημερίδα “Χρόνος”.

Το τουρνουά κράτησε λίγο λιγότερες από πέντε ώρες στο σύνολο, ενώ πραγματοποιήθηκαν αγώνες σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες 2005-2006, 2007-2008, 2009-2011 και στην κατηγορία κοριτσιών, αν και τα κορίτσια τα κατάφεραν περίφημα και σε αγώνες εναντίον των αγοριών. Στο τέλος, όλοι μοιράστηκαν επαίνους και μετάλλια, προκειμένου να έχουν ένα αναμνηστικό μιας όμορφης εκδήλωσης!