ΕΠΣ Ξάνθης: Νίκησε τον Κύρνο και έπιασε κορυφή ο Απόλλων Ξάνθης

 

Μπορεί να ανέβηκε φέτος από την Β’ Κατηγορία, όμως η ομάδα του Απόλλωνα Ξάνθης στις πρώτες αγωνιστικές τουλάχιστον του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας ζει το όνειρό της, αφού έχει καταφέρει να πάρει τρεις νίκες και να σκαρφαλώσει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Με δύο νίκες στην έδρας της και μία ακόμα στα χαρτιά με 3-0 επί του Παύλου Μελά Κουτσού που αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα, η ομάδα του Δημήτρη Μπακάλογλου έχει καταφέρει να κάνει το 3×3 έως τώρα στο φετινό πρωτάθλημα και να βρίσκεται αυτή τη στιγμή μετά από 3 αγώνες στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Τελευταίο θύμα του Απόλλωνα, ο Νέστος Κύρνου που το απόγευμα της Κυριακής ηττήθηκε με 1-0 στην Νεάπολη. Το γκολ των γηπεδούχων ήρθε πολύ νωρίς, θα έλεγε κανείς από τα… αποδυτήρια, αφού στο 5ο μόλις λεπτό ο Παναγιώτης Κατσιλίδης με κεφαλιά έγραψε το 1-0, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ του αγώνα.

Η ομάδα του Απόλλωνα φάνηκε να ελέγχει το παιχνίδι στο μεγαλύτερο μέρος του, και εκτός από τη φάση του γκολ, πίεζε ψηλά και είχε ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της όταν στο 38′ ο Μπαϊρακταρίδη είδε τον Ικρέμ Ογλού να αποκρούει την κεφαλιά του, με τη βοήθεια του δοκαριού σε κόρνερ, ενώ στην εκτέλεση του, οι γηπεδούχοι είχαν νέο δοκάρι.

Από εκεί και πέρα, όπως αναφέρει και η Ξάνθη-Sport, ήταν σχετικά κλειστό παιχνίδι, με τον Απόλλωνα Ξάνθη να πανηγυρίζει τελικά την τρίτη του φετινή νίκη και αν και νεοφώτιστος να κοιτά προς το παρών τουλάχιστον όλες τις υπόλοιπες ομάδες από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ (Δημήτρης Μπακάλογλου: Αραμπατζής, Αραβίδης, Μπαϊρακταρίδης, Κολγκιώνης, Σελβίδης (46′ Κυρκούσης), Νικολαΐδης, Βίντος (69′ Αγγελάκης), Παρσαντανιάν (80′ Γατσέλος), Μαρκοσιάν, Κατσιλίδης, Χότσκα (59′ Μπαζοΐδης).

ΝΕΣΤΟΣ ΚΥΡΝΟΥ (Τάσος Κελίδης): Ικρέμ Ογλού, Χασάν Ορτσούν, Τριανταφυλλάκης, Κελίδης Ν., Φερήτ Ογλού, Μουζαφέρ Ογλού, Γκαλήπ Ογλού, Αλή Ογλού, Μουρτεζά Ογλού (59′ Αρήφ Ογλού), Χαλήτ Ογλού, Μουμίν Ογλού (66′ Κελίδης Δ.).