Κατατέθηκε στον Εισαγγελέα Ροδόπης μήνυση του Κακουλίδη της ΠΑΕ Ποντίων κατά του προέδρου και του ΔΣ της ΕΠΣ Θράκης

 

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων Μιχάλης Κακουλίδης κατά του προέδρου της ΕΠΣ Θράκης Μάνου Γαβριηλίδη και του υπόλοιπου διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης, περνώντας σε άλλο επίπεδο την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις δύο πλευρές με αφορμή την απαγόρευση χρήσης της επετειακής φανέλας για την ποντιακή γενοκτονία.

Η μήνυση δεν έχει ωστόσο να κάνει καθόλου με την υπόθεση αυτή, αλλά με την διεξαγωγή αγώνων στο νέο ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Θράκης, που όπως έγινε γνωστό την προηγούμενη εβδομάδα στερείται σχετικών αδειοδοτήσεων με αποτέλεσμα να έχουν αλλάξει έδρα κάποιοι αγώνες της ΕΠΣ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης προ αυτής της εξέλιξης, είχε διαψεύσει ότι δεν υπάρχουν άδειες για το γήπεδο, υποστηρίζοντας ότι «το γήπεδο της ΕΠΣ Θράκης έχει αδειοδότηση, και άδεια οικοδομική και άδεια καταλληλότητας γηπέδου μέχρι το 2018. Αυτά αφορούν στον αγωνιστικό χώρο τον παλιό, τον καινούργιο και τα αποδυτήρια που είναι συγχρόνως και για τα δύο γήπεδα, καθώς ο χώρος έχει τέσσερα αποδυτήρια και άλλα δύο για τους διαιτητές».

Όπως είχε πει στην εφημερίδα ¨Χρόνος” ο κ. Γαβριηλίδης, το πρόβλημα δημιουργήθηκε μόνο με την πτυσσόμενη κερκίδα που προσπάθησε να τοποθετήσει η Δόξα Προσκυνητών στο γήπεδο, παραδεχόμενος ότι «δεν γνωρίζαμε ακριβώς τι άδεια χρειαζόταν για την κερκίδα». Διευκρίνισε ότι η ΕΠΣ είναι «στη διαδικασία έκδοσης άδειας μικρής κλίμακας, για την κερκίδα», και πρόσθεσε: «Το παλιό γήπεδο έχει τα πάντα και μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες Γ’ Εθνικής. Το καινούργιο, όμως, επειδή δεν έχει κερκίδες, δεν μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες Γ’ Εθνικής».

Τις δηλώσεις αυτές φαίνεται να αμφισβητεί η ΠΑΕ Ποντίων και ο πρόεδρός της Μιχάλης Κακουλίδης, υποστηρίζοντας ότι το νέο ενωσιακό γήπεδο στερείται άδειας και για επίσημους ή φιλικούς αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων και ότι κακώς έγιναν όσοι αγώνες διεξήχθησαν εκεί, προσθέτοντας παράλληλα ότι τέθηκε σε κίνδυνο η υγεία και η σωματική ακεραιότητα των παικτών, όπως αναφέρεται στο κείμενο της μήνυσης.

Δείτε την  μηνυτήρια αναφορά του προέδρου της ΠΑΕ Ποντίων Μιχάλη Κακουλίδη κατά του προέδρου της ΕΠΣ Θράκης Μάνου Γαβριηλίδη και του υπόλοιπου Δ.Σ. της Ένωσης: