Μπορεί πρόκριση η Εθνική για να κάνει το Ευρωβόλεϊ… Εβροβόλεϊ! Το πρόγραμμα των προκριματικών και οι εκτιμήσεις Κουμεντάκη

 

Βατούς χαρακτήρισε τους αντιπάλους μας και συνάμα “ευνοϊκή” την σημερινή κλήρωση των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ανδρών 2019, ο διεθνής ακραίος Ραφαήλ Κουμεντάκης, με δήλωση του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ  από την Γαλλία.

«Δεν νομίζω ότι μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη κλήρωση. Στο χέρι μας είναι να επιστρέψουμε στην ελίτ του ευρωπαϊκού βόλεϊ. Και οι 3 αντίπαλοι μας είναι βατοί και πρέπει να περάσουμε. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, η κλήρωση είναι ευνοϊκή, αλλά στο γήπεδο πρέπει να δείξουμε τη δυναμική μας», είπε ο Αλεξανδρουπολίτης ακραίος.

Η Εθνική Ανδρών κληρώθηκε στον 7o προκριματικό ομιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2019 μαζί με Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν και Λουξεμβούργο, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 12 Οκτωβρίου στην έδρα της CEV, στο Λουξεμβούργο.

Με μία πρώτη “ανάγνωση” το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των ουκ ολίγων Εβριτών, αν δεν έχει απουσίες, μπορεί να “σφραγίσει” το εισιτήριό του για τα τελικά του Eurovolley 2019, καθώς προκρίνονται οι επτά πρώτοι και οι πέντε καλύτεροι δεύτεροι των ομίλων. Άρα έχει ελπίδες να επιστρέψει σε τελική φάση διοργάνωσης μετά από 10 χρόνια.

Οι 26 χώρες που συμμετέχουν στα προκριματικά των ανδρών χωρίστηκαν σε 7 ομίλους της διοργάνωσης , που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2019 σε 4 χώρες (Σλοβενία, Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία).

Από αυτούς τους ομίλους θα προκύψουν στη συνέχεια οι 12 ομάδες που θα συνοδεύσουν μαζί με τις διοργανώτριες χώρες  και την τελική οκτάδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2017 (Ρωσία, Γερμανία, Σερβία, Ιταλία, Βουλγαρία, Τσεχία, Πολωνία και Τουρκία).

 

Το πρόγραμμα της Εθνικής Ανδρών:

1η αγωνιστική – 15 Αυγούστου 2018
Ελλάδα – Λουξεμβούργο
Αζερμπαϊτζάν – Σουηδία

2η αγωνιστική – 18 ή 19 Αυγούστου 2018
Σουηδία – Ελλάδα
Λουξεμβούργο – Αζερμπαϊτζάν

3η αγωνιστική – 22 Αυγούστου 2018
Ελλάδα – Αζερμπαϊτζάν
Σουηδία – Λουξεμβούργο

4η αγωνιστική – 25 ή 26 Αυγούστου 2018
Λουξεμβούργο – Σουηδία
Αζερμπαϊτζάν – Ελλάδα

5η αγωνιστική – 5 ή 6 Ιανουαρίου 2019
Ελλάδα – Σουηδία
Αζερμπαϊτζάν – Λουξεμβούργο

6η αγωνιστική – 9 Ιανουαρίου 2019
Λουξεμβούργο – Ελλάδα
Σουηδία – Αζερμπαϊτζάν