Τα ρεκόρ που «έσπασε» ο Βασίλης Τοροσίδης με την φανέλα της Εθνικής χάρη στο τέρμα που σημείωσε κόντρα στο Γιβραλτάρ

 

Μια… ανάσα από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας είναι η Εθνική Ελλάδας. Σημαντικό ρόλο στη χθεσινή επικράτηση της «γαλανόλευκης» επί του Γιβραλτάρ είχαν ο Βασίλης Τοροσίδης και ο Κώστας Μήτρογλου, οι οποίοι πέτυχαν ένα και δύο γκολ, αντίστοιχα.

Ο Ξανθιώτης διεθνής αμυντικός της Μπολόνια ήταν αναμφισβήτητα ο MVP της αναμέτρησης της Τρίτης και συν τοις άλλοις, έγινε ο πρώτος αμυντικός στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος που έφτασε σε διψήφιο αριθμό γκολ και μόλις ο 19ος στην ιστορία της Εθνικής Ομάδας που αγγίζει τα 10.

Από εκεί και πέρα, μόνο τέσσερις διεθνείς έχουν περισσότερα γκολ με το κεφάλι από τα 5 του «Τόρο» (τα μισά από όσα έχει βάλει). Πρόκειται για τους Γιώτη Τσαλουχίδη, Άγγελο Χαριστέα, Φάνη Γκέκα και Νίκο Αναστόπουλο.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για σημαντικά ρεκόρ, που διαβάσαμε στο sport-fm και δεν θα έπρεπε να περάσουν απαρατήρητα από το αναγνωστικό κοινό της Θράκης για τον Θρακιώτη αρχηγό της Εθνικής Ομάδας.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Μήτρογλου (που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έλκει την καταγωγή του από την γειτονική Καβάλα) έφτασε τα 6 γκολ στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ έχει 16 γκολ και όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση, βρίσκεται στην 8η θέση του πίνακα των «γαλανόλευκων» σκόρερ μαζί με τον Γιώτη Τσαλουχίδη, σημαδεύοντας πλέον τον Νέμη Νικολαΐδη.

Περισσότερα γκολ σε προκριματική μπαράζ έχει πετύχει μόνο ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος είχε φτάσει τα 10 γκολ στο δρόμο για τη Νότιο Αφρική.