Αναβλήθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η εκδίκαση της υπόθεσης της φανέλας της ΠΑΕ Ποντίων

 

Δεν πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι και ούτε θα πραγματοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, η εκδίκαση από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ της υπόθεσης για την φανέλα της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου.

Η υπόθεση αφορά την ματαίωση του αγώνα της ΠΑΕ Ποντίων με την Αναγέννηση Παγουρίων για την πρώτη φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης με απόφαση του διαιτητή Κουμπαράκη. Τότε η ΠΑΕ Ποντίων εμφανίστηκε με την επετειακή της εμφάνιση για την ποντιακή γενοκτονία, ο διαιτητής θεώρησε ότι αυτή η εμφάνιση εμπεριέχει πολιτικά μηνύματα που δεν επιτρέπονται σύμφωνα και με γνωμοδότηση νομικού συμβούλου της ΕΠΟ και μετά την απόφαση διοίκησης και παικτών της ομάδας του Θρυλορίου να μην αγωνιστούν με άλλη φανέλα, δεν ξεκίνησε τον αγώνα. Στην συνέχεια η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Θράκης κατακύρωσε το ματς με 3-0 στα Παγούρια, μηδένισε την ΠΑΕ Ποντίων και την τιμώρησε με πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Σε βάρος αυτής της απόφασης έχει ασκήσει έφεση η ΠΑΕ Ποντίων, που αναμένεται πλέον να κάνει νέα προσφυγή, αυτή τη φορά για το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης με τον Πανθρακικό. Το συγκεκριμένο παιχνίδι επίσης δεν ξεκίνησε ποτέ με απόφαση του διαιτητή Δρακίδη, ωστόσο αξίζει να αναφερθεί ότι η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με το ματς του Κυπέλλου είναι ότι οι άνθρωποι της ΠΑΕ Ποντίων αποδέχθηκαν να καλύψουν με μαύρες ταινίες τις φράσεις «Δεν ξεχνώ, πάντα τιμώ» στο μπροστινό μέρος της φανέλας, κάτι που είχαν κάνει και μια εβδομάδα πριν στο ματς με την Ένωση Ασωμάτων που διεξήχθη κανονικά, έστω και με καθυστέρηση, μετά την εφαρμογή αυτής της πατέντας.

Στην ΕΠΟ λοιπόν υπάρχει για την ώρα προσφυγή μόνο για το ματς του Κυπέλλου. Αυτή αρχικά είχε οριστεί για αυτήν την εβδομάδα, ωστόσο η εκδίκασή της πήρε αναβολή για την επόμενη και συγκεκριμένα για τις 17 Οκτωβρίου. Αυτό σημαίνει ότι λογικά θα βγει απόφαση πριν τους αγώνες της 4ης αγωνιστικής, στην οποία (θεωρητικά πάντα) η ΠΑΕ Ποντίων θα κινδυνεύσει με τον τρίτο μηδενισμό και την αποβολή από το πρωτάθλημα. Βέβαια, θεωρείται δεδομένο ότι η ομάδα του Θρυλορίου θα προσφύγει εκ νέου και για τους αναμενόμενους μηδενισμούς και τις τιμωρίες για το πρωτάθλημα (ακόμα δεν έχει συνεδριάσει η αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΣ Θράκς για το ματς της Κυριακής), οπότε η δικαστική πτυχή της υπόθεσης φαίνεται ότι έχει πολύ δρόμο ακόμα…