Β’ Εθνική: Άντεξε για ένα ημίχρονο η Ασπίδα αλλά λύγισε στην ανωτερότητα των Ικάρων στις Σέρρες

 

Η Ασπίδα Ξάνθης δεν κατάφερε να ξεκινήσει με το δεξί τον μαραθώνιο της Β’ Εθνικής καθώς γνώρισε την ήττα στις Σέρρες από τους Ικάρους με 76-59 στην πρεμιέρα της Κυριακής.

Έχοντας κορυφαίο τον Τσιώγκα που πέτυχε 14 πόντους και απο κοντά τον Παπαδάκη με 11 και τον Γκέλιο με 9, το συγκρότημα του Κώστα Ιωαννίδη προσπάθησε να αντισταθεί, αλλά τα κατάφερε μόνο για ένα ημίχρονο.

Η Ασπίδα είχε απέναντί της δύο καταπληκτικούς Γκάτζια και Κακιούζη που με 40 πόντους στο σύνολό τους, έκαναν την διαφορά. τα πάντα κρίθηκαν στο ξεκίνημα το τρίτου δεκαλέπτου.

Μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όπου οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την διαφορά στο καλάθι, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αυξήσουν την υπέρ τους διαφορά και τελικά να πάρουν μια σχετικά εύκολη νίκη.

Διαιτητές: Σιμητόπουλος-Θεοδώρου
Δεκάλεπτα: 17-22, 44-42 (ημίχρονο), 63-52, 76-59 (τελικό αποτέλεσμα)

ΊΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (Ποργιόπουλος): Δαλαγκόζης, Γρίψιος 10, Σιδερίδης, Γεωργιανός 9, Τράκας 4, Γκάτζιας 22, Φώτογλου 7, Γκούτζιας 1, Θολιώτης 5, Κακιούζης 18.
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Ιωαννίδης): Παπαδάκης 11, Τσιώγκας 14, Γρούδος 4, Κλωναράς 3, Σαββίδης 10, Άνθης, Κουτσογιάννης 6, Γκέλιος 9, Μασμανίδης 2.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΚΑΛΥΨΕ ΤΟ THRAKISPORTS, ME ENA ΚΛΙΚ ΕΔΩ