Συγκλόνισε ο Λουτσέσκου με τα λόγια του για την Ξάνθη και τον «δεύτερο πατέρα» του Χρήστο Πανόπουλο

 

Το παρών στην εκδήλωση του Δήμου Ξάνθης για τα 50 χρόνια του ΑΟΞ έδωσε και ο προπονητής του ΠΑΟΚ και μέχρι πέρυσι της Ξάνθης Ραζβάν Λουτσέσκου, που από τους αναγνώστες του ThrakiSportS σε δυο διαφορετικές ψηφοφορίες έχει αναδειχθεί ο κορυφαίος στην ιστορία της ομάδας.

Πέρα όμως από την παρουσία του, που προκάλεσε αίσθηση, ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσαν τα λόγια του, όταν κλήθηκε στο βήμα για να βραβευθεί και να τιμηθεί.

«Πρώτα απ’ όλα είμαι πολύ περήφανος και χαρούμενος που είμαι μέρος της ιστορίας της Ξάνθης. Η Ξάνθη για εμένα ήταν η πιο όμορφη περίοδος της ζωής μου. Υπάρχουν πολλές εμπειρίες που έχω αποκομίσει, αλλά η Ξάνθη ήταν η πιο δυνατή και ευχάριστη από όλες», είπε αρχικά ο Λουτσέσκου.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολλές ιστορίες, αλλά θα πω μονάχα μια μικρή. Ήταν η τρίτη μέρα της παραμονής μου στην Ελλάδα, μετά το ματς με τον Πανιώνιο με τον Γιάννη Παπαδημητρίου στο δρόμο της επιστροφής, δεν ήξερα τους παίκτες και έπρεπε να εξοικειωθώ. Την επόμενη μέρα ο Χρήστος Πανόπουλος μας κάλεσε για μια συνάντηση στην Αλεξανδρούπολη. Ήμουν μόνος μου στο αυτοκίνητο, σταμάτησα για να βάλω για βενζίνη και το παιδί στο πρατήριο με κοίταξε περίεργα και με ρώτησε “είστε ο νέος προπονητής της ομάδας;” και είπε: “πφφ, έχετε ένα μεγάλο πρόβλημα. Ο ιδιοκτήτης είναι πολύ περίεργος και θα έχετε μια πολύ δύσκολη περίοδο».

Και συμπλήρωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις:  «Και από εκεί σε όλη τη διαδρομή σκεφτόμουν αν έκανα καλά που ήρθα στην Ξάνθη, γιατί υπήρχαν πολλές φήμες. Στο τέλος αυτών των τριών χρόνων στην Ξάνθη, έχω να πω πως συνάντησα τον πιο φανταστικό άνθρωπο. Τον Χρήστο Πανόπουλο! Μου είπε ότι από τώρα δεν είναι το αφεντικό μου, αλλά ένας από τους καλύτερους μου φίλους και του απάντησα ότι δεν είσαι ο καλύτερος μου φίλος, αλλά ο δεύτερος πατέρας μου».