Volley League: Στον αέρα η έναρξη του πρωταθλήματος μετά την εμπλοκή με τις αδειοδοτήσεις από την ΕΕΑ

 

Μείζον θέμα δημιουργείται στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, μετά τις παραιτήσεις του προέδρου και του αντιπροέδρου της, των κ.κ. Μαζαράκη και Ζήση, ο μεν πρώτος αεροπαγίτης επί τιμή κι ο δεύτερος συνταξιούχος εφέτης, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε εκ νέου αναβολή της έναρξης των υποχρεώσεων του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο πρωτάθλημα της Volley League.

Η αμοιβή του προέδρου και του αναπληρωτή προέδρου για κάθε συνεδρίαση της ΕΕΑ είναι 50 ευρώ, αλλά επειδή αμείβονται, η σύνταξή τους μειώνεται κατά 60% όπως προβλέπει η νομοθεσία, γι’ αυτό το λόγο υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, σύμφωνα με τη “Live Sport”.

Αμφότεροι άλλωστε είχαν ενημερώσει εδώ και καιρό τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν αν δεν βρεθεί λύση, αφού “ματώνουν” οικονομικά για να λειτουργεί η ΕΕΑ.

Πλέον είναι άγνωστο πότε θα συνεδριάσει ξανά η Επιτροπή, καθώς στην αθλητική νομοθεσία δεν είναι ξεκάθαρο αν η ΕΕΑ μπορεί να το κάνει σε περίπτωση παραίτησης του προέδρου και του αναπληρωτή προέδρου.

Ολα αυτά ενώ θα πρέπει η Επιτροπή να κρίνει άμεσα ποιες ομάδες της Volley League πληρούν τις προϋποθέσεις για να λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα που μετά την πρώτη αναβολή, έχει προγραμματιστεί για τις 28 Οκτωβρίου.

Ωστόσο πρωτάθλημα χωρίς πιστοποιητικά δεν δύναται να αρχίσει και συν τοις άλλοις, η Επιτροπή δεν έχει να ασχοληθεί μόνο με το βόλεϊ αλλά και τα μπάσκετ και κυρίως τις ομάδες της Football League στο ποδόσφαιρο, το πρωτάθλημα της οποίας  αρχίζει στις 22 Οκτωβρίου.