Δεύτερος στον κόσμο ο Γρηγόρης Ζάχος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ολλανδίας

 

Την 2η θέση στην Παγκόσμια Κατάταξη κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Taekwon-Do ITF που διεξάγεται στην Ολλανδία ο πρωταθλητής του Α.Σ. Απόλλων Αλεξανδρουπόλεως Γρηγόρης Ζάχος.

Όπως είχε γράψει από το βράδυ της Πέμπτης το ThrakiSportS, ο θρακιώτης πρωταθλητής, γιος του Master Ιωάννη Ζάχου, είχε ήδη εξασφαλίσει το μετάλλιο με τις δυο νίκες του χωρίς να χάσει το παραμικρό σημείο.

Στον ημιτελικό αγωνίστηκε με το μεγαλύτερο όνομα της κατηγορίας του από την Ολλανδία, αλλά κατάφερε να τον υποτάξει και αυτόν κερδίζοντάς τον με σκορ 4-1.

Ωστόσο στον τελικό, όπου αντιμετώπισε έναν ισάξιό του ρώσο αντίπαλο, ένα μικρό λάθος του Γρηγόρη έδωσε την νίκη στον αθλητή από την Ρωσία.

Έτσι ο Γρηγόρης Ζάχος ανέβηκε τελικά στο δεύτερο σκαλί του παγκόσμιου βάθρου, μια αναμφισβήτητα μεγάλη επιτυχία που έκανε υπερήφανο τον πατέρα του αλλά και τους συμπατριώτες του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τεχνικό Αγώνισμα των TUL είναι από τα πιο δύσκολα και απαιτεί μεγάλη ακρίβεια. Μάλιστα, η κατηγορία ήταν από τις πιο δύσκολες καθώς συμμετείχαν υψηλόβαθμοι Εκπαιδευτές 4-5-6 Dan, γεγονός που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία του εβρίτη πρωταθλητή.