Στην Κύπρο ο πρώην αρχηγός της Ξάνθης και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Βάιος Ελληνίδης

 

Στον Απονα Αναγυιων θα συνεχίσει και την νεα σεζόν ο Βάιος Ελληνίδης. Ο 23χρονος παίκτης με καταγωγή από το Παλιούρι βρέθηκε από πέρυσι στην Κύπρο για 4ετή φοίτηση ως  Φυσιοθεραπευτής στο Πανεπιστημιο Λευκωσιας και αγωνίζεται στο αγροτικό πρωτάθλημα, κατι αντίστοιχο με το τοπικο στην Ελλάδα.

Ο Εβρίτης ποδοσφαιριστής βρέθηκε για δύο χρόνια στα ΤΕΠ της Ξάνθης, όπου μάλιστα διετέλεσε και αρχηγός της ομάδας Κ20, ενώ έχει ακόμα αγωνιστεί στην Κέρκυρα και φυσικά στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Τον απόκτησε η Ξανθη από τον Εθνικό μετά από εισήγηση του τότε τεχνικού διευθυντή των  ακαδημιών Βασίλη Δανιήλ και της ΠΑΕ Γιάννη Παπαδημητρίου. Σ’ αυτό το διάστημα όχι μόνο είχε εντυπωσιακή εξέλιξη, αλλά ήταν αρχηγός και σταθερά από τους καλύτερους παίκτες σε κάθε παιχνίδι.

Κατάγεται από το χωριό Παλιούρι του Έβρου, ενώ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη όπου ζουν και εργάζονται οι γονείς του, για αυτό και ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στον Εθνικό, όπου επέστρεψε την περίοδο όπου η ομάδα αγωνιζόταν στην Γ’ Εθνική.

Ο πατέρας του Νίκος, υπάλληλος ξενοδοχείου και παλιός ποδοσφαιριστής των Μεταξάδων απ’ όπου κατάγεται η μητέρα του Βάιου, η Πούλα, η οποία είναι νοσοκόμα στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης αλλά και ο θείος του Βαγγέλης, που φόρεσε και τη φανέλα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης παλαιότερα, ήταν εκείνοι που τον… έσπρωξαν στο ποδόσφαιρο, το οποίο δεν έχει αποχωριστεί ούτε κατά την περίοδο των σπουδών του στη Μεγαλόνησο.