O Θρακιώτης ποδοσφαιριστής που παίζει από σέντερ φορ ή εξάρι μέχρι και… τερματοφύλακας (+photos)

 

Ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν και στα σέντερ μπακ, αλλά και στην κορυφή της επίθεση έχουμε δει και μας έχουν μείνει στη μνήμη, όμως σπάνια, αν όχι ποτέ έχουμε δει κάποιον να αγωνίζεται στην θέση του τερματοφύλακα, αλλά και του επιθετικού ή δημιουργού. Ένας τέτοιος είναι ο ποδοσφαιριστής του ΑΟ Φαναρίου Πέτρος Καραβέτης.

Ο 24χρονος … “πολυσύνθετος”ποδοσφαιριστής του ΑΟ Φαναρίου, έχει ξεκινήσει το ποδόσφαιρο από την ακαδημία του Γκουτσίδη, για να συνεχίσει στον ΑΟ Φαναρίου, και εν συνεχεία στις ακαδημίες του Πανθρακικού με τον Νίκο Ιωσηφλιδη να τον χρησιμοποιεί ως τερματοφύλακα και τον ΖόρανΣτοίνοβιτς εντός του γηπέδου.

Αποχώρησε και από εκεί όμως, λόγω των σπουδών του στην διοίκηση επιχειρήσεων στην Θεσσαλονίκη και επέστρεψε στο Φανάρι, για να έρθει πέρυσι ο Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων και τέλος η επιστροφή του το καλοκαίρι και πάλι στον ΑΟ Φαναρίου, που πέρυσι έλειψε από τα γήπεδα της Ροδόπης.

Έχουμε δει αρκετές φορές, ψηλούς αμυντικούς να παίζουν και στην κορυφή της επίθεσης, ή επιθετικούς να μεταφέρονται στο χώρο του κέντρου, όμως πολύ σπάνια, αν όχι ποτέ έχουμε δει κάποιον να αγωνίζεται με την ίδια ευκολία στην θέση του τερματοφύλακα, στη θέση του κόφτη, σε αυτή του μεσοεπιθετικού, αλλά και του σέντερ φορ. Σε όλες δηλαδή τις θέσεις του άξονα, πλην του σέντερ μπακ. Ο Πέτρος Καραβέτης  είναι ένας τέτοιος ποδοσφαιριστές, αφού έχει παίξει σε όλες τις παραπάνω θέσεις κατά τη διάρκεια των χρόνων που παίζει ποδόσφαιρο. Μάλιστα λόγω απουσίας των δυο πορτιέρο των “μπακαλιάρων” έπαιξε ως τερματοφύλακας στα παιχνίδια με Ξυλαγανή και τους Προσκυνητές.

Την περασμένη εβδομάδα, είχε μεταβεί για να βοηθήσει την Δόξα Γρατινής στο φιλικό της ομάδας στην Ξάνθη, με τον Ορφέα Ξάνθης, όπου και υπερασπίστηκε την εστία της, αφού δυστυχώς για την ομάδα της Γρατινής ο Μπουτσακτσή που είναι ο βασικός της τερματοφύλακας δε μπορούσε να δώσει το παρών, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και ο δεύτερος κίπερ της απουσιάζει και μάλλον θα αποχωρήσει λόγω σπουδών (εισήχθη στη Νομική Θεσσαλονίκης), … αναγκάζοντας τον Τάσο Μπόζη να χρησιμοποιήσει τον Θοδωρή Αθανασίου του Ορφέα εναντίον της ομάδα του.