Ετοιμάζει εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια του ΑΟΞ ο Δήμος Ξάνθης φέρνοντας την Εθνική του 2004 για φιλικό με τους Παλαιμάχους

 

Εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια του ΑΟΞ ετοιμάζει ο Δήμος Ξάνθης και μάλιστα για την προσεχή κιόλας εβδομάδα. Στο πλαίσιο αυτών υπάρχει μάλοστα σκοπός να έρθει και η Εθνική του 2004 για φιλικό.

Την σχετική πρωτοβουλία ανέλαβε η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αλεξία Γκιρτζίκη που εισηγήθηκε το θέμα και έτυχε θετικής έγκρισης από το Δημοτικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης.

Οι εκδηλώσεις, που έρχονται σχεδόν ένα μήνα μετά από την έκθεση των Παλαιμάχων στην Εμπορική Λέσχη της Ξάνθης στις γιορτές Παλιάς Πόλης, θα περιλαμβάνουν έκθεση φωτογραφικού υλικού και παρουσίαση σε Video Wall της ομάδας από την ίδρυσή της έως και σήμερα στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ωστόσο η πιο σημαντική είδηση, σύμφωνα με την εισήγηση της κας Γκιρτζίκη στο Δημοτικό Συμβούλιο που έτυχε θετικής αποδοχής από τους συναδέλφους της, είναι η διεξαγωγή ενός φιλικού παιχνδιού στους παλαίμαχους του ΑΟΞ και παλαίμαχους παίκτες της Εθνικής του 2004 στο γήπεδο του ΑΟΞ.

Μάλιστα, αυτό το φιλικό, βάσει της εισήγησης, προγραμματίζεται για το τριήμερο 6-8 Οκτωβρίου που θα έχει διακοπή το πρωτάθλημα για το ματς της Εθνικής στην Κύπρο.

Οι εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια του ΑΟΞ θα είναι μέρος του συνολικού event «Ξάνθη, πόλη πολιτισμού και αθλητισμού», όπως αναγράφηκε και στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου που συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης στο δημαρχειακό μέγαρο.

Όπως όμως και η ίδια η Αλεξία Γκιρτζίκη είπε κατά την εισήγησή της, αφορμή για αυτό το σημαντικό event με τον συγκεκριμένοι τίτλο είναι τα 50 χρόνια του ΑΟΞ.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν γνωστές τις επόμενες μέρες, ίσως και ώρες, καθώς όπως προαναφέρθηκε οι εκδηλώσεις που εγκρίθηκαν από το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου προγραμματίζονται άμεσα, για τα τέλη της άλλης εβδομάδας…