Super League: Όλα μηδέν στα Πηγάδια ανάμεσα σε Ξάνθη και Αστέρα Τρίπολης

 

Ξάνθη και Αστέρας «κόλλησαν» στο 0-0 στο ματς που έκλεισε το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ και δεν προσέφερε ιδιαίτερες συγκινήσεις σε αυτούς που το παρακολούθησαν. Οι Θρακιώτες έμειναν χωρίς νίκη στο γήπεδό τους και έχασαν την ευκαιρία να «πιάσουν» τον Ολυμπιακό στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Οι Αρκάδες με τη σειρά τους, εξακολουθούν να αγνοούν το «τρίποντο» στη φετινή σεζόν, αλλά χάρη στη δεύτερη διαδοχική τους ισοπαλία μετά το 1-1 με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», έφτασαν τους 3 βαθμούς, όσους έχει και ο Παναθηναϊκός, με τον οποίο μοιράζονται τη 13η θέση.

Η Ξάνθη έδειχνε να θέλει πιο πολύ τη νίκη, ενώ ως γηπεδούχος πήρε «αναγκαστικά» τα ηνία του αγώνα. Έμοιαζε, ωστόσο, αδύνατο για την ομάδα του Ράσταβατς να απειλήσει τον Αθανασιάδη, παρά το γεγονός ότι η άμυνα του Αστέρα άφηνε κενά και ο τερματοφύλακας του δεν ήταν και ο πιο σταθερός που υπάρχει στις επεμβάσεις του.

Το πρόβλημα για τους Θρακιώτες, όπως αναφέρει το novasports.gr, ήταν η αδυναμία τους να αναπτυχθούν και να τροφοδοτήσουν σωστά τον Γέντρισεκ. Χαρακτηριστικό είναι ότι είχαν την κατοχή της μπάλας με ποσοστά (61%-39%) και 7 τελικές προσπάθειες έναντι 4 των Πελοποννήσιων, αλλά καμία απ’ αυτές δεν ήταν προς στον στόχο (σε ολόκληρο το 90λεπτο!).

Μοναδική φάση με τις όποιες αξιώσεις στο πρώτο 45λεπτο ήταν αυτή του 36′, όταν ο Ντε Λούκας έκανε την κεφαλιά-πάσα στον Τριάδη, ο οποίος γύρισε και σούταρε από την καρδιά της περιοχής, αλλά δε βρήκε στόχο. Ο Αστέρας του Σάββα Παντελίδη που είχε υποχρεωθεί από το 21′ σε δύο αλλαγές, αφού τραυματίστηκαν οι Σίλβα, Ιγκλέσιας, δεν έβαλε ποτέ στο ίδιο διάστημα δύσκολα στον Ζίφκοβιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν λίγο πιο κινητικοί, χωρίς, ωστόσο, να βρουν διαδρόμους για τα αντίπαλα καρέ. Χαρακτηριστικό είναι ότι η καλύτερή τους στιγμή ήταν από στημένη μπάλα στο 56′, όταν ο Μπρίτο με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης από απόσταση αναπνοής, δεν κατάφερε να βρει στόχο.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς , Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Κασάδο – Ντε Λούκας, Καμαρά, Λουσέρο (62′ Π. Ορφανίδης) – Τριάδης (54′ Ρότσε), Μπρίτο, Γέντρισεκ (74′ Κάστρο)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Σίλβα (15′ Κώτσιρας), Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Γιαννούλης – Ιγκλέσιας (21′ Μαντίντα), Τσουκαλάς, Μουνάφο – Καλτσάς, Ισνάλδο (59′ Τσιλιανίδης), Μανιάς

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ