Κύπελλο Ελλάδος: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν πάτε Πηγάδια για τo παιχνίδι Ξάνθη – Παναιτωλικός (18:15, LIVE ThrakiSportS)

 

Το Σάββατο που μας πέρασε η Ξάνθη γνώρισε την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα και σήμερα (18:15, LIVE ThrakiSportS) υποδέχεται στο γήπεδο των Πηγαδίων τον Παναιτωλικό στα πλαίσια του Κυπέλλου Ελλάδος, θέλοντας να επιστρέψει άμεσα στα θετικά αποτελέσματα, αλλά και να ξεκινήσει στο Κύπελλο με το… δεξί.

Όπως κάθε φορά, το ThrakiSportS κωδικοποίησε τα σημαντικά στοιχεία και σας παρουσιάζει έναν «δεκάλογο» που πρέπει απαραίτηττα να γνωρίζει κάποιος για να παρακολουθήσει με άνεση το παιχνίδι.

  1. Μπορεί η προϊστορία των δύο ομάδων να είναι μικρή, αλλά στα Πηγάδια η Ξάνθη έχει το πάνω χέρι, και μετρά σε 5 αγώνες, 4 νίκες και μία ήττα, παρ’όλο που στο Αγρίνιο οι Θρακιώτες δείχνουν να δυσκολεύονται.
  2. Μεγαλύτερη νίκη της Θρακιώτικης ομάδας επί των «Καναρινιών» το 3-0 την πρώτη σεζόν του Λουτσέσκου στον πάγκο, πριν περίπου δυόμιση χρόνια, για τις τελευταίες αγωνιστικές του τότε πρωταθλήματος, αλλά και πέρυσι.
  3. Τελευταία και μοναδική ήττα της Ξάνθης στα Πηγάδια από τους σημερινούς της αντιπάλους, ήταν το 0-1 πριν από 5 χρόνια.
  4. Παρ’όλο που είναι ματς Κυπέλλου ο Μίλαν Ράσταβατς έχει καταλάβει πως είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό παιχνίδι και έχει συμπεριλάβει στην αποστολή του, σχεδόν όλους τους σημαντικούς του παίκτες.
  5. Εξαίρεση αποτελεί μονάχα ο Κώστας Φλίσκας που έμεινε εκτός αποστολής πιθανώς για να ξεκουραστεί από τα συνεχόμενο παιχνίδια. Πάμε να δούμε μία πιθανή ενδεκάδα: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Σβάρνας, Λισγάρας, Μεχία, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Μπρίτο, Τριάδης, Γέντρισεκ.
  6. Τρεις πρώην Ξανθιώτες είναι αυτή τη στιγμή στην ομάδα του Αγρινίου, με τους δύο εξ’αυτών να είναι σημαντικά «όπλα» του προπονητή της ομάδας, και φυσικά ο λόγος για τους Δημήτρη Κυριακίδη, Λουίτζι Τζέναμο και Μάρκο Μαρκόφσκι.
  7. Από την Θεσσαλονίκη όπου αντιμετώπισαν το περασμένο Σαββατοκύριακο τον ΠΑΟΚ, οι παίκτες που ήταν στην αποστολή μετέβησαν απευθείας στην Ξάνθη, όπου και πραγματοποίησαν όλη την προετοιμασία τους για το σημερινό παιχνίδι.
  8. Πάμε να δούμε μια πιθανή ενδεκάδα και από την πλευρά του Μάκη Χάβου: Κυριακίδης, Μαρινάκης, Ρότσα, Μόρας, Χαντάκιας, Πάουλο, Λόπες, Μπεχαράνο, Μποκ, Ρόσα, Μαρκόφσκι.
  9. Διατητής του σημερινού αγώνα είναι ο Καραντώνης από την ΕΠΣ Ημαθίας, με βοηθούς τους Κελάζογλου (Χαλκιδικής) και Σάββα (Σερρών), ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Κοτσάνης από την ΕΠΣ Δράμας.
  10. Επίσημο ντεμπούτο πιθανώς θα κάνει ο νεαρός μεσοαμυντικός Δημήτρης Μελιόπουλος που συμπεριλήφθηκε στην πρώτη του αποστολή αγώνα από τον Σέρβο κόουτς της ομάδας, ενώ στην αποστολή βρίσκονται και ο νεαρός Γιώργος Τζελέπης και ο Στράτος Σβάρνας.