Κύπελλο Ελλάδος: Μετά τις εξελίξεις με ΠΑΕ Ποντίων δεν φόρεσε την επετειακή φανέλα για την Γενοκτονία ο Απόλλων Πόντου (+photo)

 

Ιδανική πρεμιέρα στην σεζόν για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς ή Πόντου όπως μετονομάστηκε πρόσφατα αφού νίκησε εκτός έδρας έστω και δύσκολα με 0-1 τον Αιγινιακό για το κύπελλο Ελλάδας.

Ωστόσο πέρα από το γκολ του Μπρίτο στο 84′ για τον Απόλλωνα του πρώην τεχνικού του Πανθρακικού Δημήτρη Καλαιτζίδη και των Δημήτρη Χασομέρη και Λεωνίδα Κυβελίδη, σημαντικό ήταν το γεγονός ότι η ομάδα του Πόντου δεν φόρεσε  φανέλες (φώτο κάτω αριστερα) με το μήνυμα για την Γενοκτονία “Μνήμη  353.000 1914-1923” υπακούοντας στις εντολές της ΕΠΟ και της UEFA, κάτι που δεν έκανε η ομάδα της ΠΑΕ Ποντίων από την ΕΠΣ Θράκης. Ο κόσμος όμως του Απόλλωνα Πόντου (φώτο δεξιά) ήταν στο γήπεδο του Αιγινίου έχοντας πανό για την Γενοκτονία και τον Πόντο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Απόλλωνα Πόντου, Γιώργος Γιακουμίδης, μίλησε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» την Δευτέρα πριν το παιχνίδι δεν έχει έρθει στην ομάδα της Καλαμαριάς η εισήγηση του νομικού της ΕΠΟ αν και το έγγραφο έχει βγει ήδη στην δημοσιότητα, ενώ περιμένουν την απάντηση από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ που παίρνει τις αποφάσεις.

Πλέον αναμένεται με ενδιαφέρον και η απόφαση της ομάδας του Απόλλωνα Πόντου και αν θα εξακολουθήσει να μη φορά της φανέλας για την Γενοκτονία του Πόντου, αφού ο Απόλλωνας είναι η ομάδα όλων των Ποντίων.

Πάντως την προηγούμενη εβδομάδα ο Απόλλων Πόντου είχε αναρτήσει την ακόλουθη δημοσίευση: «Από την πρώτη μέρα της σύστασής της η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ είχε τοποθετηθεί επίσημα για την επιθυμία της ως προς την εμφάνιση της ομάδας μας και συγκεκριμένα για την φανέλα της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018. Αυτή και απέστειλε στην ΕΠΟ, ως όφειλε, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε σχετική ενημέρωση από την Ομοσπονδία έως αυτή την στιγμή (Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 – ώρα 19:15). Η νέα φανέλα παρουσιάζεται στην φωτογραφία της παρούσας ανάρτησης, φορεμένη από τον ποδοσφαιριστή μας Παναγιώτη Συμελίδη (κεντρική φώτο)».