ΕΠΣ Ξάνθης: Καθαρή επικράτηση επί του Απόλλωνα Ξάνθης και πρόκριση στους 8 του Κυπέλλου για την Κεσσάνη Ερασμίου

 

Η Κεσσάνη Ερασμίου, μπορεί τελικά να έκανε πίσω στο θέμα της διεκδίκησης της ανόδου στην Α’ Κατηγορία, όμως έχει ήδη δείξει πως αναμένεται να ξεχωρίσει στο φετινό πρωτάθλημα κι έτσι με μια καθαρή νίκη επί του Απόλλωνα Ξάνθης, που αγωνίζεται φέτος στην Α’, κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση στους 8 του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης.

Μετά από ένα παιχνίδι στο οποίο και οι δύο ομάδες έπαιξαν καλά, και είχαμε σημαντικές φάσεις και από τις δύο πλευρές, οι γηπεδούχοι έδειξαν να είναι πιο αποτελεσματικοί και κατάφεραν σκοράροντας δύο φορές με τους Δημήτρη Πουρναράκη και Παναγιώτη Γιαννακούδη πάρουν τη νίκη επί του Απόλλωνα Ξάνθης, που απλώς μείωσε λίγο πριν τη λήξη με το τέρμα του Κολγκιώνη, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Πρώτη φάση του αγώνα στο 20ο λεπτό, όταν ο Μιλαχήμ Ογλού έκανε ένα σουτ, όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απέκρουσε και κράτησε προσωρινά το 0-0. Περίπου δέκα λεπτά αργότερα, και συγκεκριμένα στο 32′ ο Παναγιώτης Γιαννακούδης εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Δημήτρης Πουρναράκης πήρε την κεφαλιά, νίκησε τον Αραμπατζή και έκανε το 1-0, σκορ που ήταν και αυτό του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Δημήτρη Μπακάλογλου, προσπάθησαν να αντιδράσουν και είχαν ένα δοκάρι μετά την εκτέλεση φάουλ του Παναγιώτη Κατσιλίδη, όμως δεν κατάφεραν να μειώσουν και ο γνωστός ποδοσφαιρικός «νόμος» επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά, με το Εράσμιο να διπλασιάζει τα τέρματά του, με σκόρερ αυτή τη φορά τον Παναγιώτη Γιαννακούδη λίγο πριν τη λήξη του αγώνα. Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Απόλλωνα, ήταν απλώς να μειώσουν επίσης στα τελευταία λεπτά του αγώνα, με ένα τέρμα του Νίκου Κολγκιώνη και να διαμορφώσουν το τελικό 2-1.

ΚΕΣΣΑΝΗ ΕΡΑΣΜΙΟΥ (Χρήστος Μαραντάς): Σανικιώτης, Βασιλειάδης Γ., Σαμπανίδης, Γιαννακούδης Ι. (75′ Σεραπτσής), Πουρναράκης, Τζιρίδης, Γιαννακούδης Π., Χιλμήογλου Κοράι, Κρουστάλλης (78′ Γαβριήλ), Μιλαχήμ Ογλού (72′ Ελμασίδης), Βασιλειάδης Χ.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ (Δημήτρης Μπακάλογλου): Αραμπατζής, Αραβίδης, Κυρκούσης, Κολγκιώνης, Μπαϊρακταρίδης, Γατσέλος (57′ Μποζοΐδης), Βίντος, Δουμπενίδης, Μαρκοσιάν (61′ Αγγελακάκης), Κατσιλίδης, Τζομιάδης.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΚΤΩ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ