ΕΣΠΕΘΡ: Οι εννιά ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στο Πρωτάθλημα Παίδων και ο καταρτισμός των τριών ομίλων

 

Με εννέα ομάδες, εκ των οποίων οι επτά είναι από την Θράκη και μόλις δύο από την Ανατολική Μακεδονία, θα διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα παίδων της ΕΣΠΕ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας, όπως γνωστοποιήθηκε από την συμπληρωματική προκήρυξη που εξέδωσε η Α’ Ένωση της ΕΟΠΕ.

Οι έξι ομάδες θα χωριστούν σε τρεις ομίλους των τριών. Ο όμιλος του Β. Έβρου περιλαμβάνει ΑΟ Ορεστιάδας, Άθλο Ορεστιάδας και Έβρο Σουφλίου. Ο όμιλος Νοτίου Έβρου και Ροδόπης περιλαμβάνει Εθνικό Αλεξανδρούπολης, Γυμναστική Εταιρεία Αλεξανδρούπολης και ΑΕ Κομοτηνής. Τέλος, ο δυτικός όμιλος περιλαμβάνει Ερμογένη Ξάνθης, ΑΟ Καβάλας και ΑΟ Σερρών.

Οι πρωταθλητές των τριών ομίλων και ο καλύτερος τέταρτος θα σχηματίσουν έναν νέο όμιλο όπου θα παίξουν όλοι με όλους ένα μίνι πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών προκειμένου να αναδειχθεί ο νικητής της περιφέρεια. Ο πρωταθλητής παίδων ΑΜ-Θ θα εκπροσωπήσει στην Α’ Ένωση στο πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να προκριθεί εκεί και ο δεύτερος, ακόμα και ο τρίτος, αλλά αυτό εξαρτάται από τις συμμετοχές στις άλλες Ενώσεις της ΕΟΠΕ.

Η κλήρωση για το πρόγραμμα της πρώτης φάσης θα διεξαχθεί το πρωί της Κυριακής στο Ramadan Plaza Thraki Hotel της Αλεξανδρούπολης, πρώην Thraki Palace. Αναλυτικά η προκήρυξη με ένα κλικ ΕΔΩ.