Volley League: «Τσιράκι του Ολυμπιακού ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ψήφισε υπέρ των 7 ξένων στο πρωτάθλημα»

 

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης φιλοξενεί το απόγευμα της Παρασκευής και του Σαββάτου τον ΠΑΟΚ για δυο φιλικά παιχνίδια, ωστόσο σε διοικητικό επίπεδο οι σχέσεις των δύο συλλόγων δεν διανύουν και την καλύτερη περίοδό τους μετά τις καταγγελίες του αντιπροέδρου του δικεφάλου για την υπόθεση των ξένων.

Για τους μη γνώστες, στη νέα προκήρυξη του πρωταθλήματος περιλαμβάνεται η πρόβλεψη για την ύπαρξη ως και επτά ξένων σε κάθε ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί ένας σύλλογος να μην έχει ούτε έναν Έλληνα στην επτάδα του. Η σχετική ψηφοφορία έγινε σε δύο δόσεις, την σχετική αλλαγή λέγεται ότι την επιδίωξε ο Ολυμπιακός και η έκπληξη είναι ότι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, μια ομάδα που μέχρι πρόσφατα βασίζονταν σε δικά του παιδιά και καταδίκαζε όχι απλά την αφελληνοποίηση των ομάδων αλλά και την αποεβροποίηση του ίδιου συλλόγου, φέρεται να ψήφισε υπέρ αυτής της διάταξης.

Μέχρι σήμερα υπήρχαν μόνο εικασίες, αφού το ποιος ψηφίζει τι στις κλειστές πόρτες της ΕΣΑΠ, αλλά το τελευταίο εικοσιτετράωρο απασφάλισε ο αντιπρόεδρος του ΤΑΠ ΠΑΟΚ Κώστας Παϊσιάδης και με αφορμή το πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΑΠ αναφορικά με τους επτά ξένους που επιθυμεί η Λίγκα να χρησιμοποιούν οι ομάδες από φέτος, κατηγόρησε τον Ολυμπιακό ότι με διαδικασίες κάτω από το τραπέζι εξασφάλισε την πλειοψηφία ενώ “έδωσε” on air μέχρι και τον Παναθηναϊκό που ψήφισε υπέρ του Ολυμπιακού όπως είπε ακολουθώντας τακτική… Αλαφούζου, αλλά δεν παρέλειψε να τα βάλει και με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που σήκωσε παντιέρα και κατηγορηματικά αρνήθηκε τις μεθοδεύσεις που έγιναν, βγάζοντας στην φόρα και τα «άπλυτα» της Λίγκας.  «Ήταν όλοι ενημερωμένοι εκτός από τον ΠΑΟΚ, το Αιγίνιο και τον Εθνικό Πειραιώς, με τα δύο σωματεία να έλειπαν στη συνάντηση της 23ης Μαιου γιατί ήταν στην Α2. Μέσα από τη διαδικασία που είχε ετοιμάσει ο Ολυμπιακός πήγε να μας τρελάνει ο Ολυμπιακός. Ζήτησα τα πρακτικά να δούμε τι ψηφίσαμε. Είχαμε ψηφίσει την αλλαγή 7 ξένων, αλλά όχι να χρησιμοποιηθούν πάνω από 4 στο φύλλο αγώνα», σχολίασε αρχικά ο Κώστας Παϊσιάδης στον ραδιοφωνικό αέρα του Libero.

Και συνέχισε: «Ο Ολυμπιακός προσέλκυσε σωματεία με ανταλλάγματα δανεισμούς για έκδοση εισιτηρίων από λεφτά χορηγίας που θα επιστραφούν σωματεία, από διευκολύνσεις σε ομάδες με προβληματικά γήπεδα. Είναι διαδικασίες κάτω από το τραπέζι. Ο ΠΑΟΚ ήταν κατά, αλλά τα σωματεία που πήραν ανταλλάγματα είναι υπέρ και παίρνουν την πλειοψηφία. Εμείς ξέραμε τι γινόταν, είχαμε ψηφοφορία με 6-6. Αλλά ομάδες όπως η Αλεξανδρούπολη και ο Παναθηναϊκός που τηρεί στάση Αλαφούζου και στο βόλεϊ, ψηφίζοντας Ολυμπιακό, έπαιξαν ρόλο», σχολίασε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του ΤΑΑ ΠΑΟΚ.

Οι καταγγελίες έρχονται λίγο πριν τα φιλικά του ΠΑΟΚ με τον Εθνικό στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» και ενώ οι δυο ομάδες θα βρεθούν αντίπαλες και στον πρώτο γύρο του Λιγκ Καπ, με βάση τον ορισμό που έγινε. Από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη τοποθέτηση για το κατά πόσον πράγματι ψήφισε υπέρ των 7 ξένων, αλλά αν έχει πράγματι συμβεί αυτό, τότε η διοίκηση του συλλόγου θα βρεθεί μάλλον εκτεθειμένη απέναντι στον κόσμο της ομάδας, που μέχρι πριν 3-4 χρόνια είχε συνηθίσει να βλέπει μια καθαρά Εβρίτικη ομάδα με δυο προσθήκες ξένων παικτών και τώρα βλέπει μετά την σταδιακή αποεβροποίηση με την αποχώρηση πολλών ντόπιων παικτών, να ψηφίζει και να ανοίγει τον δρόμο και για την αφελληνοποίηση.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ως ομάδα που εκπροσωπεί την πρωτεύουσα του ελληνικού βόλεϊ, τον Έβρο, θα έπρεπε να είναι ο προασπιστής των όσο το δυνατόν λιγότερων ξένων ώστε να μην χάνεται η ευκαιρία να αναδεικνύονται και να παίρνουν χρόνο συμμετοχής στα μεγάλα πρωταθλήματα τα ταλέντα της περιοχής που ποτέ δεν έχουν πάψει να υφίστανται. Ενδεχόμενη ψήφος υπέρ των επτά ξένων στο πρωτάθλημα σε τελική ανάλυση υπονομεύει την ανάπτυξη του Εβρίτικου και συνολικά του Ελληνικού βόλεϊ. Σε κάθε περίπτωση δεν τιμά τον σύλλογο να γίνεται «τσιράκι» του Ολυμπιακού (και του κάθε Ολυμπιακού), όπως τον κατηγορεί ευθέως ο αντιπρόεδρος του ΤΑΑ ΠΑΟΚ.