ΕΠΣ Ξάνθης: Στην ΕΠΟ προσφεύγει η Κεσσάνη Ερασμίου «τινάζοντας» στον αέρα την έναρξη του πρωταθλήματος

 

Στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ προτίθεται να προσφύγει η Κεσσάνη Ερασμίου κατά της συμμετοχής του Νέστου Κύρνου στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης, τινάζοντας ουσιαστικά στον αέρα την έναρξη που έχει προγραμματιστεί για την άλλη εβδομάδα καθώς θα υπάρχει εκκρεμότητα για μία από τις 14 ομάδες.

Η προσφυγή που είχε κάνει η Κεσσάνη Ερασμίου σε πρώτο βαθμό στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΣ Ξάνθης στην ουσία απορρίφθηκε, με το αιτιολογικό ωστόσο ότι η επιτροπή είναι αναρμόδια να εξετάσει το θέμα. Κατόπιν αυτού οι άνθρωποι της Κεσσάνης Ερασμίου έχουν τον μονόδρομο της προσφυγής στα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ, εφόσον θέλουν να διεκδικήσουν την άνοδό τους στην Α’ Κατηγορία.

Το μεγάλο πρόβλημα αυτήν την στιγμή είναι το παράβολο και γενικά τα έξοδα μια τέτοιας κίνησης, που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 3.000 ευρώ. Ωστόσο από νομικής πλευράς υπάρχει η βεβαιότητα για το δίκαιον του αιτήματος, ενώ ήδη έχει γίνει μια πρώτη επαφή με δικηγόρο που χειρίζεται αντίστοιχες υποθέσεις ο οποίος δίνει μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας ενώ προσθέτει ότι τα χρήματα αυτά στη συνέχεια μπορούν να διεκδικηθούν πίσω ως αποζημίωση από την ΕΠΣ Ξάνθης.

Την τελική απόφαση θα λάβει το βράδυ του Σαββάτου το διοικητικό συμβούλιο της Κεσσάνης Ερασμίου, που θα συνεδριάσει για αυτόν τον λόγο μετά τον εντός έδρας αγώνα Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Ξάνθης. Ωστόσο η τάση που παρατηρείται, με δεδομένη και την στήριξη ως… απαίτηση των κατοίκων του χωριού, είναι τελικά η διοίκηση του Ερασμίου να κυνηγήσει μέχρι τέλους την υπόθεση, ειδικά αν διασφαλιστεί ότι ουσιαστικά τα δικαστικά έξοδα που θα γίνουν στο τέλος θα επιστρέψουν στην ομάδα.

Στην Κεσσάνη Ερασμίου «βράζουν» με την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Ξάνθης, που ουσιαστικά απορρίπτει το αίτημά τους χωρίς να εξετάσει καν στην ουσία της υπόθεσης. «Θυμίζει Πόντιο Πιλάτο που νίπτει τας χείρας του», έλεγε παράγοντας της ομάδας προσθέτοντας ότι ήταν ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γ. Πανίδης και τα μέλη της Επιτροπής Πρωταθλήματος που τους προέτρεψαν να καταθέσουν την σχετική ένσταση και τώρα δήλωσαν αναρμόδιοι να την εκδικάσουν.

Αν τελικά το Εράσμιο αποφασίσει να προσφύγει στην ΕΠΟ, τότε θα τεθεί εν αμφιβόλω η πρεμιέρα του πρωταθλήματος αφού μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση και να υπάρξει τελεσίδικη απόφαση θα υπάρξει εκκρεμότητα με την 14η ομάδα της Α’ Κατηγορίας αλλά συνακόλουθα και μια ομάδα της Β’ Κατηγορίας.

Υπάρχει βέβαια η λύση να μην ορίζονται τα συγκεκριμένα παιχνίδια και να κληθούν να καλύψουν το κενό μεσοβδόμαδα, όταν βγει η απόφαση (όπως είχε γίνει πριν μερικά χρόνια με την Δόξα Δράμας στην Super League). Ωστόσο υπάρχει και η περίπτωση να μείνουν τα πράγματα ως έχουν, να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα κανονικά, αλλά σε αυτό το ενδεχόμενο η κατάσταση θα περιπλακεί αν οι αγωνιστικές προχωρήσουν με την υφιστάμενη κατάσταση και υπάρξει δικαίωση του Ερασμίου στο μέλλον.

Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά είναι υποθέσεις εργασίας. Η ουσία είναι ότι πολλοί πλέον είναι εκείνοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα και η διοίκηση της Κεσσάνης καλείται να αποφασίσει αν θα προχωρήσει τελικά στην προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της απόφασης της ΕΠΣ Ξάνθης, με την τάση που υπάρχει ένα 24ωρο πριν το κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο να είναι υπέρ της διεκδίκησης της ανόδου στην Α’ Κατηγορία με όποιο κόστος.