Volley League: Βαθμός και… κατοστάρικο για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο νέο πρωτάθλημα

 

Κατά 3.600 ευρώ θα ήταν πιο γεμάτα τα ταμεία του Εθνικού Αλεξανδρούπολης αν εφαρμοζόταν την περσινή σεζόν το σύστημα που αποφασίστηκε να εφαρμοστεί την προσεχή.

Ποιο είναι αυτό; Η εφαρμογή συστήματος bonus για όλες τις ομάδες. Όπως αναφέρεται στην υπ’ αριθμόν 8 απόφαση του τελευταίου ΔΣ της ΕΣΑΠ, εφεξής «κάθε ομάδα για κάθε βαθμό στον βαθμολογικό πίνακα θα δικαιούται 100 Ευρώ».

Προφανώς πρόκειται για μια κίνηση που έχει σκοπό να κάνει όλες τις ομάδες να παλεύουν όλα τα παιχνίδια, έστω για την κατάκτηση ενός ή δύο σετ, αφού σεμκάθε ματς θα διακυβεύονται ουσιαστικά τριακόσια ευρώ για τους τρεις βαθμούς που είτε θα πηγαίνουν σε μια ομάδα είτε θα μοιράζονται σε 200 και 100 αν το παιχνίδι πηγαίνει στο τάι μπρέικ.

Οι άνθρωποι της ΕΣΑΠ εκτιμούν ότι με τον τρόπο αυτόν θα αποφύγουν τα αδιάφορα παιχνίδια ακόμα και στο τέλος του πρωταθλήματος, αφού το οικονομικό κίνητρο είναι ισχυρό στην εποχή μας. Για παράδειγμα ο Εθνικός που πέρυσι συγκέντρωσε 36 βαθμούς θα είχε εισπράξει 3.600 ευρώ, διόλου ευκαταφρόνητο ποσό στην εποχή μας.

Στην ίδια λογική, εγκρίθηκε πριμ για τις ομάδες που θα αγωνιστούν στα Ευρωπαϊκά κύπελλα, γιατί το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ολοένα και πιο συχνά ομάδες να εξασφαλίζουν έξοδο στην Ευρώπη αλλά να μην την αποδέχονται για οικονομικούς λόγους…