Volley League: Οι αντίπαλοι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στην πρώτη φάση του Λιγκ Καπ

 

Στην σίγουρη λύση της Σύρου θα διεξαχθεί φέτος η τελική φάση του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς», μετά το φιάσκο της περσινής σεζόν με την Κύπρο.

Η α’ φάση θα διεξαχθεί μία εβδομάδα πριν από το εναρκτήριο σερβίς του πρωταθλήματος το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 21 Οκτωβρίου. Κοινώς τα πρώτα ματς, αν τηρηθούν οι ημερομηνίες, πρέπει να τα αναμένουμε το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Οκτωβρίου.

Στην Α΄φάση οι ομάδες θα αγωνιστούν οι ομάδες σε τέσσερις ομίλους των τριών ομάδων (ένας μπορεί να ξεμείνει και με δύο αν δεν κατέβει να αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός). Μάλιστα, ήδη είναι γνωστοί οι αντίπαλοι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης καθώς για ακόμα μια σεζόν δεν έγινε κλήρωση αλλά ορισμός.

Συγκεκριμένα, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα λάβει μέρος στον Α’ Όμιλο μαζί με τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ και τη νεοφώτιστη στη Volley league Νίκη Αιγινίου. Κοινώς θα είναι μαζί οι τρεις ομάδες της Βόρειας Ελλάδας καθώς ο όμιλος ορίστηκε με γεωγραφικά κριτήρια και μόνο μία θα περάσει στο φάιναλ φορ.

Στον Β’ Όμιλο θα αγωνιστούν η Παναχαϊκή, ο Παμβοχαϊκός και μία ακόμα ομάδα που θα προκύψει από κλήρωση. Στον Γ’ Όμιλο θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός και δύο ακόμα ομάδες που θα προκύψουν από κλήρωση. Στον Δ΄όμιλο θα αγωνιστεί ο Φοίνικας Σύρου και δύο ακόμα ομάδες που θα προκύψουν από κλήρωση.

Η κλήρωση των ομάδων για τη στελέχωση όλων των ομίλων και οι έδρες των ομίλων θα ανακοινωθούν στις 20 Σεπτεμβρίου πριν από την κλήρωση του πρωταθλήματος.