Αρχίζει τα ξημερώματα το ταξίδι των Θρακιωτών για τον ιστορικό προημιτελικό Ελλάδας – Ρωσίας στο «Σινάν Ερντέμ»

 

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης αρχίζει το ταξίδι των θρακιωτών οπαδών της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ για την Κωνσταντινούπολη, όπου στις 6.45 το απόγευμα διεξάγεται ο ιστορικός προημιτελικός με την Ρωσία με φόντο την πρόκριση στην τετράδα του Ευρωμπάσκετ.

Περίπου 50, ίσως και περισσότεροι, σε κερκίδα που αναμένεται να ξεπεράσει τα 400 άτομα, θα είναι οι Θρακιώτες που θα ταξιδέψουν από τους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου για να συμπαρασταθούν στην Εθνική. Οι μισοί από αυτούς συμμετέχουν στην εκδρομή που διοργανώνουν οι «Πελαργοί», ο επίσημος σύνδεσμος της Εθνικής Ομάδας, με την συμβολή και του ThrakiSportS. Η σχετική εκδρομή προγραμματίστηκε να ξεκινήσει λίγο μετά τα μεσάνυχτα από την Θεσσαλονίκη, ώστε να έχουν χρόνο οι εκδρομείς να καταλύσουν στο ξενοδοχείο όπου θα διανυκτερεύσουν από το μεσημέρι και να μεταφερθούν στο γήπεδο περίπου στις πέντε το απόγευμα.

Άλλα τουλάχιστον είκοσι άτομα από την περιοχή μας, όπως ενημερώνεται το ThrakiSportS, αναμένεται να βρεθούν στο «Σινάν Ερντέμ» με δικά τους IX, αναχωρώντας το πρωί και κάνοντας αυθημερόν το σχετικό ταξίδι. Η αλήθεια είναι ότι το εργάσιμο της ημέρας, η εξεταστική περίοδος που σε πολλές σχολές όχι απλά δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αλλά και το υψηλό κόστος των εισιτηρίων έχουν αποτρέψει αρκετό κόσμο από το να ταξιδέψει, με τους πιο πολλούς να κάνουν οικονομίες ελπίζοντας σε ένα μαγικό τριήμερο στην Πόλη, αν καταφέρει η Εθνική Ομάδα να ξεπεράσει το εμπόδιο των Ρώσων.

Η ιστορική αναμέτρηση με τους Ρώσους συμπίπτει μάλιστα στην 30η επέτειο από το ιστορικό παιχνίδι του Ευρωμπάσκετ του 1987, όταν με τις βολές του Αργύρη Καμπούρη η Εθνική είχε λυγίσει στην παράταση με 103-101 τον γίγαντα της Σοβιετικής Ένωσης και στέφθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία οποιουδήποτε ομαδικού σπορ στην χώρα μας πρωταθλήτρια Ευρώπης.