Η εμπειρία του θριαμβευτικού προημιτελικού της Εθνικής στην Πόλη από τον προπονητή του Σπάρτακου Διδυμοτείχου Απόστολο Ροκίδη

 

Αρκετοί ήταν οι Θρακιώτες που βρέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη για την αναμέτρηση της Εθνικής μας ομάδας με τη Λιθουανία το βράδυ του Σαββάτου.

Ανάμεσα τους, όπως έγραψε πριν τον αγώνα το ThrakiSportS, και ο προπονητής του Σπάρτακου Διδυμοτείχου, Απόστολος Ροκίδης, ο οποίος έζησε τη μεγάλη νίκη της Ελλάδας από κοντά. Δεν υπάρχει συνεπώς καταλληλότερο πρόσωπο από την περιοχή μας για να μιλήσει για αυτήν την εμπειρία αλλά και να μας αναλύσει τεχνικά το παιχνίδι, έχοντάς του παρακολουθήσει δια ζώσης.

«Ήταν πολύ ωραία εμπειρία να βλεπεις από κοντά την Εθνική Ομάδα, πόσω μάλλον και σε μια τόσο καλή εμφάνιση. Η αλήθεια είναι ότι στο γήπεδο δεν υπήρχαν πολλοί Έλληνες, αλλά η ατμόσφαιρα ήταν μαγική. Καταρχήν φαίνεται και το επίπεδο του κόσμου, όπου μεγάλοι, μικροί ήμασταν όλοι μαζί. Μάλιστα, στην αρχή ήμασταν δίπλα στους Λιθουανούς, με τους οποίους βγάζαμε φωτογραφίες και κάναμε χαβαλέ», λέει αρχικά μιλώντας στο ThrakiSportS ο Απόστολος Ροκίδης.

Για το παιχνίδι αυτό καθεαυτό αναφέρει: «Ευτυχώς σκοράραμε έξω από τα 6.75, πήγαν καλά οι ψηλοί μας στο μαρκάρισμα στο low post και ελέγξαμε τα ριμπάουντ, ενώ βοήθησε πολύ και το ότι η Λιθουανία γιατί οι συνήθως εύστοχοι σουτέρ της ήταν αυτή τη φορά άστοχοι. Επίσης μέσα στο παιχνίδι φάνηκε και η ηγετική φυσιογνωμία του Σλούκα, ο οποίος ήταν ο πλέον ήρεμος παίκτης, ενώ μιλούσε συνέχεια στους συμπαίκτες του, προσπαθώντας να τους ηρεμήσει όπου χρειαζόταν».

Ο προπονητής του Σπάρτακου Διδυμοτείχου, που υπενθυμίζεται ότι φέτος δεν δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ αλλά θα λάβει μέρος κανονικά στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, θα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και στον προημιτελικό της Τετάρτης, πιθανότατα αυτή τη φορά έχοντας παρέα και άλλους προπονητές από τον Έβρο.