Δεύτερη στον κόσμο η Εθνική Νεανίδων σε μια διοργάνωση που μπορούσε κάλλιστα να φιλοξενήσει η Θράκη

 

H Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών δεν κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτρια κόσμου, καθώς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε 17-16 στα πέναλτι από τη Ρωσία (κανονική διάρκεια 9-9), στον τελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη στο Βόλο.

Είναι μια διοργάνωση που και αυτή διεξάγεται στον Βόλο, όπως και πολλές άλλες διεθνείς στον υγρό στίβο, αν και μπορούσε κάλλιστα να φιλοξενηθεί στην Θράκη και στο υπερσύγχρονο κλειστό της Αλεξανδρούπολης, που όμως μέχρι πριν λίγες ημέρες δεν διέθετε σύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα.

Πλέον, με τις εργασίες που έγιναν τον προηγούμενο μήνα και την τοποθέτηση χρονομέτρων, βατήρων και ηλεκτρονικού πίνακα, τέτοιες διοργανώσεις θα μπορούν να φιλοξενούνται και στην Θράκη, όπως έχει υποσχεθεί και η εκπρόσωπος της περιοχής μας στο Δ.Σ. της ΚΟΕ Χριστίνα Ρουσσίδου.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι έφυγαν από την Αλεξανδρούπολη και πήγαν στον Βόλο για αυτόν τον λόγο σπουδαίες διοργανώσεις που αρχικά είχαν ανατεθεί να τις φιλοξενήσει η περιοχή μας, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης και η αντίστοιχη Πανεπιστημιάδα.

Ο αποψινός ήταν ο δεύτερος τελικός για την Ελλάδα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών. Η προηγούμενη ήταν το 1997 στην Πράγα, όταν η Εθνική είχε νικήσει 6-5 την Αυστραλία. Πριν ενάμισι μήνα είχε στεφθεί πρωταθλήτρια κόσμου η Εθνική Ομάδα Νέων Ανδρών.

Ο τελικός ήταν συγκλονιστικός. Μετά από ισορροπημένα οκτάλεπτα στο πρώτο ημίχρονο (4-4 και 3-3), η Ρωσία εξασφάλισε προβάδισμα 9-7 στο τέλος της τρίτης περιόδου αλλά είδε την Ελλάδα να την ισοφαρίζει 9-9 και να οδηγεί την υπόθεση τίτλος στην διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί υπήρξε δραματική εξέλιξη, με την Ελληνίδα γκολκίπερ τρεις φορές να σώζει την Ελλάδα από «ξαφνικό θάνατο» (οι Ελληνίδες εκτελούσαν πρώτες) αλλά και την Ρωσίδα να το πράτει ακόμα περισσότερες και τελικά τις Ρωσίες να επικρατούν με 7-8 στα πέναλτι και 16-17 συνολικό σκορ.

Αξίζει να τονιστεί ότι  το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ολλανδία του Ευάγγελου Δουδέση που νίκησε 9-6 την Ισπανία στον «μικρό τελικό». Δείτε σε βίντεο τον συγκλονιστικό αγώνα όπως μεταδόθηκε από το Telesport.