Πέθανε ο Κώστας Τσιτσόπουλος! Η συνέντευξη – παρακαταθήκη με τις αναφορές σε Πανόπουλο, Βασιλακάκη, Καλογιάννη, Ουσταμπασίδη…

 

Θλίψη στη Δόξα Δράμας για τον θάνατο του επί χρόνια προέδρου στις εποχές της Α’ Εθνικής Κώστα Τσιτσόπουλου, του περίφημου “Τσιτσέα”, κατά τον φοβερό τότε “Αποδυτηριάκια” στην εφημερίδα “Φίλαθλος”.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα κ. Κωνσταντίνου Τσιτσόπουλου ο οποίος διετέλεσε επί πολλά χρόνια στην Διοίκηση του Συλλόγου. Αιωνία η μνήμη του», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Δόξα Δράμας, γνωστοποιώντας την ειδηση του θανάτου του παλαιού παράγοντά της. Η εξόδιος ακολουθία ορίστηκε στις 12.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Δράμας (δίπλα στο γήπεδο).

Ο Κώστας Τσιτσόπουλος απεβίωσε σε ηλικία 67 ετών δίνοντας μεγάλη μάχη τα τελευταία χρόνια με την επάρατη νόσο. Αυτό όμως δεν τον είχε εμποδίσει να δώσει σχετικά πρόσφατα μια συνέντευξη – παρακαταθήκη.

Ο Κώστας Τσιτσόπουλος γεννήθηκε το 1950 στην Δράμα και έπαιξε ποδόσφαιρο για 2 χρόνια (1966-1967) στους ερασιτέχνες της Δόξας Δράμας, μαζί με Ιορδανίδη και Χατζηκαπετάνη, όπου έπαιξε και αντίπαλος με τον Γιώργο Κούδα. Με τη Δόξα ξεκίνησε ως παράγοντας, Γενικός Γραμματέας το 1979, με πρόεδρο τον μετέπειτα νομάρχη Κώστα Ευμοιρίδη μετά τον νικηφόρο αγώνα της Δόξας Δράμας με 1-0, μέσα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης με αντίπαλο τον Αγροτικό Αστέρα, για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Τελευταία φορά που ασχολήθηκε στα διοικητικά της Δόξας ήταν την περίοδο 2004-2005.

Ανοίγοντας την καρδιά του στον Γιώργο Νάτση του dramaminia μόλις πριν τρις μήνες και μιλώντας για τους καλύτερους ποδοσφαιρικούς παράγοντες που συνεργάστηκε και βρέθηκε αντίπαλος, ανέφερε ότι αισθάνεται για τον Γιώργο Βαρδινογιάννη μεγάλο σεβασμό και σχολίαζε ότι «πρώτο κατατάσσει στους προέδρους τον συγχωρεμένο Πέτρο Θεοδωρίδη του Ηρακλή Θεσσ/νίκης και τελευταία στον Πανσεραϊκό, 2ο τον Χρήστο Πανόπουλο της Σκόντα Ξάνθης ως τον πιο έντιμο παράγοντα και γνώστη ποδοσφαίρου και τέλος τον Δημήτρη Μελισσανίδη της ΑΕΚ».

Επίσης, αναφέρθηκε στον Αργύρη Σαλιαρέλη που βοήθησε αρκετά την Δόξα, καθώς ήταν αυτός που έστειλε μεταγραφή στη Δόξα τον Βασίλη Βούζα. Σε ερώτηση για τους καλύτερους γενικούς αρχηγούς, η απάντηση είχε και πάλι άρωμα Θράκης καθώς θυμήθηκε «τον Καλογιάννη της Σκόντα Ξάνθης και τον Σούγκαρη της Νάουσας, οι οποίοι ήταν γνώστες καλά του ποδοσφαίρου και ξόδεψαν πολλά χρήματα από την τσέπη τους».

Τόνιζε ακόμα σε εκείνη τη συνέντευξη ότι από τότε που έφυγε από την ενεργό δράση έχει να δώσει μεταγραφή η Δόξα σε μεγάλη ομάδα, σχολιάζοντας ότι ο ίδιος βοήθησε ντόπιους και θρακιώτες ποδοσφαιριστές όπως «τον Ξανθόπουλο, τον Καπαγερίδη, τον Ουσταμπασίδη, τον Χιονά και τους Γεωργιάδηδες». Σε ερώτηση αν ήταν τώρα στα διοικητικά, ο Κώστας Τσιτσόπουλος πριν τρεις μήνες δήλωνε ότι «θα είχε συνεργασία με προπονητές από την Δράμα, όπως τον Γιάννη Τσεβρεντζή, τον (σ.σ. κομοτηναίο στην καταγωγή) Κώστα Βασιλακάκη και τον Δημήτρη Μαγκαφίνη».

Επίσης, «θα ξεκινούσε το ρόστερ της ομαδας με παιδιά της Δράμας, με 1 μεγάλη μεταγραφή ξένου ποδοσφαιριστή και 3 μεγάλους από ελληνικές ομάδες». Μάλιστα, πρότεινε στη νέα διοίκηση της Δόξας «να πάρει ανθρώπους από την Δράμα που γνωρίζουν από μπάλα, οι οποίοι είναι αρκετοί που αγαπούν την Δόξα και με αυτές τις επιλογές τους δεν θα ξοδέψει αρκετά χρήματα».

«Παρά την μεγάλη απαγοήτευση από την Δόξα και το ποδόσφαιρο, δεν θα είναι καθόλου απίθανο να δούμε τον Κώστα Τσιτσόπουλο, να αναλάβει τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά, ερασιτεχνική ποδοσφαιρική ομάδα από την Δράμα», κατέληγε το σχετικό δημοσίευμα του Ιουνίου στο dramaminia. Η κακιά αρρώστια δεν τον άφησε όμως να κάνει κάτι τέτοιο, αφού του έκοψε τα ξημερώματα το νήμα της ζωής…