Πέρασε στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής πρωην πορτιέρο της Γιουβέντους (+video)

Στην Θράκη και πιθανότατα σε ομάδα Γ’ Εθνικής θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αργίτης ταλαντούχος τερματοφύλακας με καριέρα και στην Ιταλία Γιάννης Νικολίτσας.

Ο Νικολίτσας πέρασε στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και ήδη σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiSportS ομάδες της περιοχής ενδιαφέρθηκαν για την απόκτησή του, αφού ο 20χρονος ύψους 1.92 πορτιέρο του ιστορικού Παναυπλιακού μέχρι το καλοκαίρι έχει βαρύ βιογραφικό για την ηλικία του.

Η ζωή του κάλλιστα θα μπορούσε βοηθήσει στο σενάριο μίας ταινίας τύπου «Goal». Άλλωστε τα όσα έχει ζήσει ο Γιάννης Νικολίτσας πριν καν συμπληρώσει τα 18 του χρόνια, είναι “όνειρο” για κάθε πιτσιρικά που κάνει τα πρώτα του βήματα στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Όπως ανέφερε προ τριετίας το gazzetta σε άρθρο του για τον Νικολίτσα, από το παιχνίδι στις γειτονιές του Άργους όπου μεγάλωσε με ίνδαλμα τον Αντώνη Νικοπολίδη, μέσα σε λίγα χρόνια βρέθηκε στην Ιταλία ξεκινώντας και εκεί το σχολείο για λογαριασμό της Προ Βερτσέλι στην Serie B μέσω της οποίας τον ανακάλυψε η Γιουβέντους που τον έβαλε στο «μικροσκόπιό» της.

Μάλιστα πήρε μέρος και σε προετοιμασία της ακαδημίας της Γιουβέντους (φώτο) και φιλικά προετοιμασίας στην Ελβετία μαζί με τον διεθνή πια Τάσο Δώνη, τον πρωην του Πανθρακικού Άλμπερτ Ρούσσο.

Ο Νικολίτσας ξεκίνησε από το Κουτσοπόδι Αργολίδας και αφού δοκιμάστηκε στις ακαδημίες της Άρσεναλ στο Λουτράκι, του Ολυμπιακού και Παναθηναικού συνέχισε σε αυτές του Αστέρα Τρίπολης, και κατόπιν στην Προβερτσέλι στην Serie B΄ Ιταλίας, όπου ήταν ο 3ος τερματοφύλακας της πρώτης ομάδας και βασικός με την Primavera.

Στην Ιταλία έμεινε ένα χρόνο και συνέχισε στον Αστέτα Τρίπολης, συνέχισε στον Παναργειακό και κατόπιν στο Παναυπλιακό όπυ ταυτόχρονα έδωσε βάρος και στο διάβασμα όπου τελικά πέρασε μετά και τα αποτελέσματα των Πανελληνίων εξετασεων στην Κομοτηνή.

Πλέον είναι θέμα χρόνου να βρει και την νέα του ομάδα αφού ήδη ομάδες της περιοχής τον έχουν πλησιάσει ώστε να τον εντάξουν στο δυναμικό τους αφού σε παίκτες που να φόρεσαν την φανέλα της Γιούβε δύσκολο να μη δώσεις σημασία.