Με επιτυχία και διεθνείς συμμετοχές ολοκληρώθηκε από τον ΑΣ Γιν Γιάνγκ το Summer Camp Πολεμικών Τεχνών

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε  στις «Πέτρινες Κατασκηνώσεις Μαρώνειας», από 1 έως 12 Αυγούστου το διεθνών διαστάσεων αθλητικό SUMMER CAMP πολεμικών τεχνών, με επισκέπτες προπονητές, αθλητές και συνοδούς από πόλεις της Ελλάδας αλλά και το εξωτερικό. 

Το αθλητικό και όχι μόνο γεγονός, έφερε σε επαφή αθλητές, προπονητές αλλά και φίλους των μαχητικών τεχνών σε διεθνές επίπεδο. Αθλητές από Ελλάδα και όχι μόνο, είχαν την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά, σεμινάρια από προπονητές στην κορυφαία βαθμίδα ο καθένας στο άθλημά του. Προπονητές από Γερμανία, Ρωσία, Εσθονία, Σλοβακία και Αυστρία καθώς και Έλληνες δίδαξαν αθλήματα όπως STENKA, JUJITSU, OKINAWA KARATE, MMA, ΠΥΓΜΑΧΙΑ, GRAPPLING, JUDO, SHOTOKAN KARATE, TAOCHIKUNG, ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ, AIKIDO, CAPOEIRA, GOSHINJITSU, KYUDO, KOBUDO.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε προπονήσεις και σεμινάρια καθημερινά πρωί και απόγευμα στους χώρους άθλησης των εγκαταστάσεων της κατασκήνωσης αλλά δεν έλειψαν και οι προπονήσεις στην θάλασσα και στο βουνό. Πλήθος εξειδικευμένων αθλητικών σεμιναρίων για παιδιά, για ενήλικες, για αρχάριους αλλά και προχωρημένους αθλητές. Η συμμετοχή στο προπονητικό πρόγραμμα εξασφάλισε για τους συμμετέχοντες Βεβαίωση/Δίπλωμα συμμετοχής με τις υπογραφές όλων των διδασκόντων προπονητών.

Η διοργάνωση συνδύασε με τον καλύτερο τρόπο προπονήσεις αλλά και διακοπές. Οι αθλητές αλλά και οι φιλοξενούμενοι, απόλαυσαν την θάλασσα, έμαθαν ελληνικούς χορούς, διοργανώθηκαν βραδιές Latin & Salsa, ζούμπα, Karaoke, ζωγράφισαν και εκφράστηκαν με εικαστικές δημιουργίες, κάνανε μαθήματα οδικής κυκλοφορίας με τον Μ.Ο.Κ. (Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Κομοτηνής) και την πρόεδρό του κα Πουρνάρα Ιωάννα ,τραγούδησαν, έπαιξαν θέατρο & παντομίμα και αποχώρησαν με τις καλύτερες αναμνήσεις για το φετινό καλοκαίρι.

Για τους φιλοξενούμενους διοργανώθηκε ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους της Μαρώνειας με αγγλόφωνη ξεναγό καθώς επίσης και ημέρα γνωριμίας ελληνικής αλιείας όπου επισκεφθήκαν εγκαταστάσεις μυδοκαλλιέργειας στον Βιστωνικό Όρμο, ψάρεψαν και γεύτηκαν τα αλιεύματα με συνοδεία τοπικού ούζου και τσίπουρου παίρνοντας μια γεύση από Ελληνικό καλοκαίρι.

Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης ανήκει αποκλειστικά στον Α.Σ. ΓΙΝ ΓΙΑΝΓΚ Κομοτηνής και είναι μάλιστα τιμή για τον τόπο μας, που επιλέχθηκε μεταξύ άλλων προτάσεων και τοποθεσιών της Ελλάδος, η άγνωστη σε αρκετούς Ροδόπη. Την διοργάνωση υποστήριξε ο Δήμος Μαρωνείας-Σαππών και η ΔΚΕΠΠΑΚ Κομοτηνής καθώς και τοπικές επιχειρήσεις, προϊόντα των οποίων δόθηκαν ως δώρα στους επισκέπτες.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε το Δ.Σ. του συλλόγου στον Δήμαρχο Μαρωνείας-Σαππών κ. Ιωάννη Σταυρίδη, ο οποίος υποστήριξε και ενθάρρυνε την διοργάνωση. Ένθερμος υποστηρικτής δράσεων που ενισχύουν την τουριστική προβολή της περιοχής παρέστη και στην τελετή λήξης και απονομής των διπλωμάτων, όπου συναντήθηκε από κοντά, με όλους τους φιλοξενούμενους. Ο σύλλογος ευχαριστεί επίσης τους κατοίκους της Μαρώνειας, όπου με την θερμή τους υποδοχή και φιλοξενία άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους ξένους επισκέπτες. Ένα θερμό ευχαριστώ εξέφρασε και στο χορευτικό τμήμα από τους «Φιλοτέχνες» και τους μουσικούς, που πλαισίωσαν με παραδοσιακούς χορούς την τελετή λήξης.

Κατά την τελετή λήξης ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο της διεθνούς ομοσπονδίας STENKA, ότι οι προπονητές του Α.Σ. ΓΙΝ ΓΙΑΝΓΚ Μουσχάκη Δήμητρα και Δημητρακόπουλος Ευθύμιος, ορίζονται ως υπεύθυνοι για το άθλημα STENKA στην Ελλάδα και εκπροσωπούν επίσημα την Ομοσπονδία STENKA.

«Ευχαριστούμε πολύ για τις μοναδικές και αυθεντικές εμπειρίες που ζήσαμε» ήταν τα λόγια αποχαιρετισμού του κ. Βαλερί Μαϊστροβόι, προέδρου και ιδρυτή της Διεθνούς Ομοσπονδίας STENKA, αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας SAMBO (7 Dan Okinawa Karate – 7 Dan Kobudo).

Ο κ. Ρομάν Γκρουζίνοφ, αντιπρόεδρος Διεθνούς Ομοσπονδίας STENKA, πρώην ανώτατος αξιωματικός Ρωσικής αστυνομίας, προπονητής της ειδικής ομάδας άμεσης επέμβασης και των ειδικών ομάδων καταστολής του Υπουργείου Εσωτερικών Ρωσίας, παγκόσμιος πρωταθλητής Karatefull contact (πλήρους επαφής), εξέφρασε την πρόταση και επιθυμία να γίνει θεσμός μια τέτοια διεθνής συνάντηση και να διεξάγεται κάθε χρόνο.

Οι προπονητές που συμμετείχαν:

VALERIY MAISTROVOYΡΩΣΙΑ

ALEX MAZALOV- ΕΣΘΟΝΙΑ

ROMAN GRUZINOW- ΡΩΣΙΑ

HERBERT POSSENRIEDE- ΓΕΡΜΑΝΙΑ

FRANK POTT –ΓΕΡΜΑΝΙΑ

HORST ZETTNER –ΓΕΡΜΑΝΙΑ

MAREK RUSYNIAKΣΛΟΒΑΚΙΑ

ΕΛΛΑΔΑ:

ΜΟΥΣΧΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΘΕΟΠΟΥΛΑ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Σ.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Π.

ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΟΛΑΤΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΣΟΥΛΤΑΝΙΔΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ

ΝΤΑΒΑΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΣΚΟΥΛΑΡΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΧΑΝΤΖΗΣ ΘΩΜΑΣ