Επαναλειτουργεί μετά από δύο χρόνια το σκακιστικό τμήμα του Σπάρτακου Διδυμοτείχου

 

Επαναλειτουργεί έπειτα από δύο χρόνια, κατά τα οποία έμεινε ανενεργό, το σκακιστικό τμήμα του Σπάρτακου Διδυμοτείχου.

Τα μαθήματα θα γίνονται στο κτήριο του ΚΑΠΗ Διδυμοτείχου κάθε Σάββατο. Επίσης κάθε Τετάρτη θα καθιερωθεί ανοιχτή αίθουσα τις ώρες 18:00 – 21:00 για ελεύθερη συνάντηση των παικτών υπό την παρακολούθηση έμπειρων ενηλίκων σκακιστών του τμήματος.

Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου θα γίνει μία πρώτη συνάντηση και συζήτηση, κατά την οποία θα ανακοινωθούν και οι ημερομηνίες και οι ώρες όπου θα γίνονται τα μαθήματα, τα οποία θα ξεκινήσουν το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 28 Μαΐου, μετά τη λήξη του Τουρνουά Αγίου Πνεύματος, το οποίο και υπάρχει η βλέψη ώστε να καθιερωθεί και να γίνεται κάθε χρόνο.

Θα υπάρχουν δύο τμήματα αρχαρίων (1ο τμήμα), δύο τμήματα μεσαίας απόδοσης (2ο τμήμα), και ένα τμήμα υψηλής απόδοσης (3ο τμήμα). Ο προβιβασμός από τμήμα σε τμήμα θα γίνεται με απόφαση της προπονητικής ομάδας.

Οι εγγραφές θα μπορούν να γίνονται συνεχώς, ενώ για να εγγραφεί κάποιος θα πρέπει να είναι από 6 ετών και άνω.

Παράλληλα εκτός από το Τουρνουά Αγίου Πνεύματος, το οποίο θέλει να καθιερώσει ο Σπάρτακος Διδυμοτείχου και το οποίο θα είναι διεθνούς αξιολόγησης, υπάρχει η σκέψη για ακόμα ένα Τουρνουά διεθνούς αξιολόγησης, το οποίο θα είναι Χριστουγεννιάτικο και το οποίο έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 28 και 29 Δεκεμβρίου, με σκοπό όσοι αγωνίζονται να αποκτήσουν και να διατηρήσουν αγωνιστική εμπειρία.

 

Τέλος για την αγωνιστική εμπειρία θα καθιερωθούν κατά τη διάρκεια της σκακιστικής περιόδου και τέσσερα τουρνουά ΡΑΠΙΝΤ, τα οποία θα είναι ταυτόχρονα και κριτήριο αξιολόγησης για την ταξινόμηση στα τμήματα. Για τα φετινά ΡΑΠΙΝΤ οι προβλεπόμενες ημερομηνίες είναι οι 4/11/2017, 13/01/2018, 17/03/2018 και 19/05/2018.