Γ’ Εθνική: Οριστικά αντίπαλος των πέντε ομάδων της Θράκης η Δόξα Δράμας! Ματαιώθηκε το μπαράζ από τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ…

 

Η νέα διοίκηση της ΕΠΟ προχώρησε στη ματαίωση του αγώνα μπαράζ ανάμεσα στην ΑΕ Καραϊσκάκη και τη Δόξα Δράμας που θα γινόταν στην Κατερίνη το βράδυ της Τρίτης για την κάλυψη της θέσης στη Football League.

Έτσι δεν θα καλυφθεί όπως όλα δείχνουν, αν και πολλά αλλάζουν μέρα με την μέρα, η 18η και τελευταία θέση της Football League από ομάδα της Γ’ Εθνικής, καθώς το μεσημέρι της Δευτέρας (28/8) η ΕΠΟ ανακοίνωσε όχι απλά την αναβολή αλλά την ματαίωση του αγώνα μπαράζ ανάμεσα σε Δόξα Δράμας και ΑΕ Καραϊσκάκης.

Συγκεκριμένα, συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ομοσπονδίας και αποφάσισε έτσι. Η απόφαση βασίζεται στην απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για την υπόθεση του Πανελευσινιακού, το σκεπτικό της οποίας βασίζεται στον ΚΑΠ του 2016, όπου δεν επιτρέπει την κάλυψη κενών θέσεων στη Football League.

Πιθανότατα το νέο πρωτάθλημα της Football League να διεξαχθεί με 17 ομάδες, όσες δηλαδή έχουν δηλώσει συμμετοχή μετά την αποχώρηση του Αγροτικού Αστέρα.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η ΕΠΟ ανακοίνωσε τη ματαίωση του αγώνα μπαράζ ανάμεσα στην ΑΕ Καραϊσκάκης και της Δόξας Δράμας την ώρα που οι ομάδες ήταν έτοιμες και είχαν μεταβεί στην Κατερίνη για το παιχνίδι.

Συμπέρασμα; Η 18η θέση της Football League δε θα καλυφθεί από ομάδα της Γ’ Εθνικής και το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί εκτός απροόπτου με 17 ΠΑΕ ενώ η Δόξα Δράμας οριστικά θα μετέχει στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και προφανώς στον όμιλο που θα μετέχουν και οι πέντε ομάδες της Θράκης, ήτοι οι ΑΕ Διδυμοτείχου από τον Έβρο,  η Δόξα Προσκυνητών και η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου από την Ροδόπη και ο Ορφέας Ξάνθης με τον Άρη Αβάτου από την Ξάνθη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (αριθμός συνεδρίασης 2, 28/8/2017) προχώρησε στη ματαίωση του αγώνα μπαράζ που είχε οριστεί να διεξαχθεί στις 29/8/2017 μεταξύ των σωματείων ΓΣ Δόξα Δράμας και Καραϊσκάκης ΑΕ, για την κάλυψη της κενής θέσης στη Β’ Εθνική Επαγγελματική Κατηγορία (Football League) μετά την έκδοση της υπ’ αριθμόν 86/2017 αποφάσεως του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ».

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ THRAKISPORTS: ΠΡΟΒΛΕΨΤΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΜΠΑΛΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ