ΕΠΣ Θράκης: Τα 13 ζευγάρια της α’ φάσης του Κυπέλλου και οι τρεις ομάδες που προκρίθηκαν χωρίς αγώνα στους ομίλους

 

Πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα του Νέου Σιδηροχωρίου, έδρα της περσινής πρωταθλήτριας, η κλήρωση για την πρώτη φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης. Σε αυτήν συμμετείχαν οι ομάδες της Α’ και της Β’ Κατηγορίας, καθώς οι Δόξες Προσκυνητών και Νέου Σιδηροχωρίου που θα εκπροσωπήσουν την Ροδόπη στη Γ’ Εθνική πέρασαν χωρίς αγώνα στην φάση των ομίλων.

Επίσης, χωρίς αγώνα στην φάση των ομίλων πέρασε και ο ΠΑΟ Κοσμίου, ως επιλαχούσα ομάδα στην περσινή βαθμολογία της Α’ κατηγορίας. Κατόπιν αυτού, οι υπόλοιπες 26 ομάδες ομάδες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ δυναμικότητας.

Οι ισχυροί ήταν οι 12 ομάδες της Α’ Κατηγορίας (όπως τις είχε αναφέρει νωρίτερα το ThrakiSportS μετά και την άνοδο των Παγουρίων) συν η ανώτερη στη βαθμολογία ομάδα της Β’ Κατηγορίας, ενώ οι λεγόμενοι ανίσχυροι ήταν οι υπόλοιπες ομάδες της Β’ Κατηγορίας.

Οι αγώνες της πρώτης φάσης είναι νοκ άουτ και θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Σεπτεμβρίου, με ώρα έναρξης στις 4.30 το απόγευμα καθώς σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα υπάρχει ενδεχόμενο παράτασης και πέναλτι. Οι 13 ομάδες που θα προκριθούν συν οι τρεις που πέρασαν μπάι, θα λάβουν μέρος σε νέα κλήρωση για τον σχηματισμό των τεσσάρων ομίλων της Β’ Φάσης.

Αναλυτικά τα ζευγάρια που αναδείχθηκαν για την α’ φάση του Κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης  (ενώ έγιναν γνωστές και οι μέρες διεξαγωγής):

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ – Α’ ΦΑΣΗ (Σάββατο 16/9, Ωρα 16:30)

Δόξα Υφαντών – Ηρακλής Σαπών

Φανάρι – Ορφέας Ξυλαγανής

Ελπίδες Κομοτηνής – Δόξα Σώστη

ΑΕ Κομοτηνής – Μεσούνη

Πανθρακικός – Ένωση Ασωμάτων

ΠΑΟΚ Κομοτηνής – ΑΟ Φιλία

Δόξα Γρατινής – Ατσάλι Αρχοντικών

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ – Α’ ΦΑΣΗ (Κυριακή 17/9, Ωρα 16:30)

Αγιοχώρι – Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου

Αναγέννηση Παγουρίων – ΠΑΕ Ποντίων

Ελπίδα Σαπών – Μύστακας

Βιστωνίδα Κοπτερού – Ορφέας Στρύμης

Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων – Πόντος Κομοτηνής

Αετός Μίσχου – Πολύανθος