Τσάμπιονς Λιγκ: Η αγωνία του Σιώπη στην εξέδρα του Καραϊσκάκη μέχρι την επίτευξη της «θρυλικής» ανατροπής επί της Ριέκα

 

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο και δεν είχε την τύχη με τον μέρος του, αλλά ούτε και τον Μανώλη Σιώπη που λόγω ενοχλήσεων έμεινε εκτός αποστολής και παρακολούθησε το ματς από την εξέδρα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να επικρατήσει της Ριέκα με σκορ 2-1 στο Στάδιο Καραϊσκάκη παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι ερυθρόλευκοι έχασαν πολλές κλασικές ευκαιρίες για γκολ, βρέθηκαν πίσω στο σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα, ωστόσο μπόρεσαν να πάρει αυτό που του άξιζαν στις καθυστερήσεις και πλέον ο Ολυμπιακός καλείται να υπερασπιστεί το προβάδισμα του  στη ρεβάνς της Κροατίας στις 22 Αυγούστου, προκειμένου να πάρει την πρόκριση για τους ομίλους του Champions League.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο, έβγαλε ασίστ στον Οφόε για το 1-1, ενώ από τα δικά του πόδια ξεκίνησε και το δεύτερο γκολ των Πειραιωτών. Ο διεθνής Έλληνας μεσοεπιθετικός εκτέλεσε φάουλ, ο τερματοφύλακας της Ριέκα απέκρουσε δύσκολα και στη συνέχεια της φάσης ο Ρομαό έκανε το 2-1 με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από ασίστ του Ομάρ.

Αναμφίβολα, ο Φορτούνης αποτέλεσε το «κλειδί» της ανατροπής της ομάδας του Μπέσνικ Χάσι ενώ σημαντική αποδείχθηκε η απουσία του Μανώλη Σιώπη. Αν και προσπάθησε τις προηγούμενες μέρες να βγάλει το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης, προκειμένου να είναι έτοιμος για το ματς με τη Ριέκα, έμεινε εκτός αποστολής αλλά σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι έως τώρα εκτιμήσεις κάνουν λόγο, για παρουσία του Εβρίτηγ μέσου στο δεύτερο ματς των δυο ομάδων, την άλλη εβδομάδα.

Πάντως ο Σιώπης έζησε με μεγάλο ενδιαφέρον την αναμέτρηση από την εξέδρα, όπου τον συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός…