Super League: Από τη Nova το Ξάνθη-Λαμία, αβέβαιη όμως η τηλεοπτική στέγη για τα επόμενα ματς των Θρακιωτών

 

Από τη Nova θα μεταδοθεί το παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος ανάμεσα σε Ξάνθη και Λαμία το απόγευμα του προσεχούς Σαββάτου, πιθανότατα να γίνει το ίδιο και με το ματς της 2ης αγωνιστικής ανάμεσα σε Πλατανιά και Ξάνθη όπως και με τα υπόλοιπα παιχνίδια της 1ης και 2ης αγωνιστικής αλλά για την συνέχεια η τηλεοπτική στέγη της Ξάνθης όπως και συνολικά του πρωταθλήματος κάθε άλλο παρά βέβαιη είναι.

Tέλος στις όποιες διαπραγματεύσεις έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα προκειμένου η ΕΡΤ να αγοράσει έναντι περίπου τριών εκάτ. ευρώ συνολικά 30 αγώνες της Super League έβαλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. «Super League και NOVA πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους και να βρεθεί η χρυσή τομή. Το ποδόσφαιρο και ο ελληνικός αθλητισμός, γενικότερα, δεν αντέχει άλλα εξώδικα», υποστήριξε ο υφυπουργός και ξεκαθάρισε ότι «ΕΡΤ και Cosmote είναι εκτός κουβέντας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus, το ενδιαφέρον της ΕΡΤ για το πακέτο που πρόσφερε η NOVA μέσω της Super Leαgue δεν ξεπερνούσε τα δύο εκατ. ευρώ ενώ το πακέτο των αγώνων που ζητούσε περιλάμβανε άνω των οκτώ αγώνων των τεσσάρων μεγάλων του πρωταθλήματος. Η πρόταση αυτή δεν ικανοποιούσε το συνεταιρισμό και κάπου εκεί και με βάση τις δηλώσεις Βασιλειάδη μπαίνει τέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA η ΕΡΤ επανήλθε με νέα πρόταση προς τη διοργανώτρια αρχή και τη Nova, η οποία όμως είναι ακόμα χειρότερη για τον συνεταιρισμό και δεν ικανοποιεί κανέναν, ούτε το συνδρομητικό, ούτε τις ομάδες. Συγκεκριμένα, η Δημόσια Τηλεόραση προσφέρει δύο εκατομμύρια ευρώ για να μεταδίδει ένα παιχνίδι κάθε αγωνιστική (σύνολο 30 αναμετρήσεις) στις οποίες, όμως, ζητά να συμπεριλαμβάνονται συνολικά 24 αγώνες των ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, εκ των οποίων ένα τουλάχιστον ντέρμπι «αιωνίων» και ένα από τα υπόλοιπα ντέρμπι ανάμεσα στους τρεις μεγάλους του λεκανοπεδίου.

Με τη συγκεκριμένη πρόταση η ΕΡΤ κοστολογεί ουσιαστικά κάτω από δέκα εκατομμύρια το συνολικό τηλεοπτικό «πακέτο» του ελληνικού πρωταθλήματος, αξιολόγηση που θεωρείται προσβλητική από τα μέλη του συνεταιρισμού. Ωστόσο την ίδια στιγμή η συνεργασία Λίγκας – Nova παραμένει στον αέρα και όσο δεν βρίσκεται λύση (με τη λίγκα μάλιστα να περιμένει άμεσα λεφτά από το συνδρομητικό), τόσο πιο κοντά μοιάζει να είναι η οριστική ρήξη, η καταγγελία της σύμβασης και η νομική οδός.

Το θέμα των σχέσεων με την Forthnet, δηλαδή τη Nova, είναι το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης του έκτακτου Δ.Σ. που θα διεξαχθεί την Παρασκευή, παραμονή της έναρξης του πρωταθλήματος, με το συνδρομητικό να απειλεί την ενεργοποίηση ρητρών για αναβολές και μη μεταδόσεις αγώνων των περασμένων περιόδων και να μην πληρώνει. Μέσα σε όλη αυτή την… παραζάλη, χιλιάδες φίλαθλοι και τηλεθεατές περιμένουν να μάθουν που θα μπορούν να παρακολουθούν τους επόμενους μήνες τα παιχνίδια της αγαπημένης τους ομάδας.

Πλέον η Super League και η NOVA θα πρέπει να έρθουν σε συμφωνία χωρίς της βοήθεια «τρίτων». Ωστόσο αυτή τη στιγμή οι σχέσεις των δύο πλευρών είναι ταραγμένες και όλοι προβλέπουν μεγαλύτερη κλιμάκωση με πιθανή έκδοση διαταγής πληρωμής από τη Λίγκα και άρνηση της Nova να καταβάλει τις δόσεις, κάτι που θα οδηγήσει τις δύο πλευρές στα δικαστήρια και την τηλεοπτική κάλυψη του πρωταθλήματος αβέβαιη. Πάντως,  για την πρώτη αγωνιστική (που διεξάγεται το προσεχές Σαββατοκύριακο) όλα τα παιχνίδια θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από τη Nova, ίσως το ίδιο συμβεί και με την 2η καθώς είναι αμέσως μετά, ωστόσο δεδομένης της διακοπής που ακολουθεί λόγω Εθνικής Ομάδας, ουδείς μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει αμέσως μετά.