Αφιέρωμα της El Mundo Deportivo στον Μαρίνο Ουζουνίδη: «Ο αναμορφωτής του Παναθηναϊκού»

 

Η El Mundo Deportivo έκανε αφιέρωμα στον Αλεξανδρουπολίτη προπονητή του Παναθηναϊκού ενόψει των δύο αναμετρήσεων με την Αθλέτικ Μπιλμπάο για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, παρουσιάζοντας τον ως αναμορφωτή των πρασίνων.

Πιο συγκεκριμένα, το ισπανικό Μέσο έκανε μία αναδρομή στα έργα και τις ημέρες του Εβρίτη τεχνικού στον «πράσινο» πάγκο, τονίζοντας πως έχει αναμορφώσει την ομάδα στους έξι μήνες της παρουσίας του στο τιμόνι της.

Ξεκινώντας από τον περασμένο Δεκέμβρη όταν και ο Ουζουνίδης ανέλαβε τον Παναθηναϊκό, γίνεται αναφορά στα ανεπιτυχή αποτελέσματα του Αντρέα Στραματσόνι κόντρα σε Ξάνθη, Ολυμπιακό και ΟΦΗ που ουσιαστικά έφεραν τον Ιταλό στην πόρτα της εξόδου.

Στη συνέχεια, σημειώνεται πως στο ντεμπούτο του παλαίμαχου άσου στον πάγκο, το τριφύλλι πήρε τη νίκη με 1-0 στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο αλλά και στο γεγονός ότι ακολούθησε μία συνεχώς ανοδική πορεία που κατέληξε σε νίκη επί του Ολυμπιακού στο μεγάλο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος.

Επιπλέον, το αφιέρωμα επισημαίνει πως ο Παναθηναϊκός μπορεί μην κατάφερε στο τέλος να πάρει το Κύπελλο ή να καταλάβει τη δεύτερη θέση των πλέι οφ, όμως με τον Ουζουνίδη στον πάγκο μετρά μόλις 3 ήττες σε 23 αγώνες και αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν από την πλευρά των Βάσκων.